Gezellig naar Bulgarije…

Zomaar een bericht uit Nederland voetballand vandaag. Aanvaller Louis Pedro wisselt van club. Niks geks aan. Zijn contract loopt af en zijn club Heracles Almelo wil nog wat geld pakken, voordat hij aan het einde van het seizoen gratis vertrekt. Zo werkt het tegenwoordig. Heracles krijgt een onbekende transfersom en Pedro ruimt zijn spullen bij elkaar en vertrekt naar Plovdiv.

‘Waarheen?’ horen we jullie zeggen. Inderdaad, Plovdiv. Pedro gaat spelen bij Botev, momenteel vijfde op de ranglijst in Bulgarije, tien punten achter koploper Ludogorets. Ieder zijn eigen keuze uiteraard, maar waarom in godsnaam de Bulgaarse competitie? De verhalen die de ronde gaan over deze competitie zijn overwegend negatief. Geen wedstrijd wordt meer serieus genomen, omdat er achter de schermen volop gegokt wordt door maffiabazen aldaar. En zo kan je zomaar verliezen van Beroe Stara Zagora of Pirin Gotse Delchev, maar je kan ook winnen van Levski Sofia. Of je het zelf in eigen hand hebt is nog maar de vraag.

En dan Plovdiv… Het schijnt een hele mooie oude stad te zijn. Een van de oudste van Europa zelfs. Maar wat moet een trendy jongeman van 22 daar doen? Die oude gebouwen heb je na twee dagen ook wel gezien. Het enige wat we aan kunnen raden is een zoektocht naar het huis waar linkspoot en held Hristo Stoichkov geboren is. Dat is nog wel een aardig doel. Misschien dat iemand ons kan vertellen wat Pedro naar Plovdiv gedreven heeft?  We horen het graag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s