‘Het is allemaal kut’

2013 is echt klote begonnen. Allereerst is de website Kowet.nl ermee gestopt op de eerste dag van het jaar. Maar eerlijk is eerlijk, dat is uiteindelijk nog wel te overzien. Daarna vertrok onze topper en volksheld naar België. Joey Suk speelt nu voor Beerschot. Die gasten staan bijna onderaan in de eerste klasse daar. Dan wil je wel heel graag weg uit Deventer. Hij kreeg ook vrij weinig betaald wist een journalist te melden in Voetbal International. Het bedrag van 900 euro werd zelfs genoemd. 900 euro in de maand is niet bepaald een vetpot. De luchtbel dat profvoetballers veel geld verdienen met niets doen werd even doorgeprikt.

Daarna deelden voorzitter Edwin Mulder en zijn kompaan Bert Doornebos mee dat zij er na dit seizoen mee kappen. Hun grootste project was het voor elkaar krijgen van de verbouwing van de huidige Adelaarshorst. Alle procedures zijn doorlopen en er is zelfs al een duidelijke schets. Wat dat betreft hebben de twee prima werk afgeleverd. Iets later werd echter bekend dat Go Ahead Eagles de verbouwing van het stadion nog even uitstelt. Een precieze datum is er niet genoemd. Alle mooie verhalen die geschetst waren kunnen de prullenbak weer in. De reden is simpel: te weinig geld.

Volgend seizoen zou er weer een beloften-elftal komen, dat in competitievorm uit zou komen tegen andere betaald voetbalclubs. Ook het beloften-elftal is echter geschrapt. Vorig seizoen werd er een assistent trainer aangenomen die het huidige amateurvoetbal op zijn duimpje kent en zo een mooi elftal had kunnen samenstellen. Allemaal voor niets geweest, want dat elftal komt er dus niet. Het blijft bij oefenwedstrijden tegen Topklassers en Hoofdklassers, net als dit seizoen. Scheelt weer wat doekoes.

Overal wordt op bespaard. Ook op de werkvloer worden contracten niet verlengd en worden posities overgenomen door stagiaires. Het is allemaal aanrommelen in de marge. Je zou kunnen zeggen dat het allemaal kut is. Maar what’s new? Eigenlijk doen we dit al jaren, zonder dat we het blijkbaar doorhebben. Een kleine piek op z’n tijd en we denken allemaal dat we de beste club zijn van de eerste divisie.

Vrijdag begint de competitie weer. Go Ahead Eagles mag het uit opnemen tegen het geplaagde FC Den Bosch. Die pot kunnen we zomaar winnen. Winnen we de maandag erop thuis tegen Veendam, hebben we weer aansluiting bij de subtop. En dan zijn we allemaal deze kutmaand januari weer vergeten. Ergens in mei staan we waarschijnlijk weer met beide voeten op de grond. Daar bereid ik me alvast op voor.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s