Heya Den Bosch

Heya Den Bosch

‘Dat we dit jaar maar vaak zij aan zij mogen genieten van al het goede wat we elkaar kunnen en willen bieden! Dat we mogen genieten van prachtig voetbal, prachtige evenementen en ontwikkelingen. Zodat we kunnen zeggen: 2013 werd een jaar van verzoening, van positieve gebundelde krachten en heel veel moois.’ Dit waren de woorden van Peter Bijvelds en Fred van der Hoorn, de directie van FC Den Bosch, in hun sponsormagazine Bluelife Magazine van januari.
Nog geen maand later werden er in het stadion van Den Bosch, De Vliert, a4’tjes uitgedeeld met zorgwekkende teksten. FC Den Bosch voor supporters, FC Den Bosch tegen raddraaiers stond er boven de formuliertjes. Er is een offensief gestart tegen mensen die oerwoudgeluiden maakten, ijsballen gooiden of zich op een andere manier provocerend hebben misdragen keihard aanpakken.
Dit gebeurde een klein weekje terug tijdens de wedstrijd tegen AZ. Een van de meest populaire supporterswebsites van FC Den Bosch ging hierna op zwart. De hoofdsponsor gaf een signaal en liet de club een wedstrijd zonder shirtsponsor spelen en er werden vijf stadionverboden uitgedeeld.
De maatregelen sloegen aan. FC Den Bosch won de eerstvolgende wedstrijd van Go Ahead Eagles met 1-0 en de M-side was grotendeels leeg. Maar iedereen die er was leek weer trots op zijn club. Ze zongen ‘Heya Den Bosch’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s