Come on you Hatters!

Come on you Hatters

Kenilworth Road is morgenmiddag uitverkocht voor de FA Cup kraker Luton Town tegen Millwall. Luton Town is de enige club van de zestien overgebleven zestien clubs die niet in de eerste vier leagues actief is en dus bij de amateurs gerekend mag worden. In vorige rondes schakelden ze Wolverhampton en Norwich uit. De liefhebbers van FA Cup voetbal hebben geluk, want Eredivisie Live zendt deze unieke kraker live uit. Vanaf 13.45 uur kan je inschakelen.
Waarom is Luton Town zo mooi? Luton Town is pauper. Pauper in het kwadraat. Het stadion Kenilworth Road ligt midden tussen de huizen in. De ingang van het uitvak zit zelfs tussen de huizen in. De wijk waar het stadion in ligt is ook al niet heel florissant te noemen. Het percentage blanken ligt ook vrij laag. In het stadion zelf kunnen ongeveer tienduizend mensen. Gemiddeld komen er zo’n zesduizend bij competitiewedstrijd. Niet slecht voor een stel amateurs… Voor een korte rondleiding door het stadion, klik dan vooral hieronder:

Verder is Luton Town-Millwall een wedstrijd met een verhaal. Jaren geleden, in 1985 om precies liep het in Luton gigantisch uit de hand. Hooligans van Millwall sloopten toen alles in en rondom het stadion van Luton. De liefhebbers van het fenomeen ‘rellenbanden’ kennen de beelden dan ook zeker. Heel Engeland kent de beelden uit zijn hoofd. Een wedstrijd die Luton Town dus alleen al om de prestige al wil winnen. Wij zitten voor de buis in ieder geval. Come on you Hatters!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s