Mooie man die Huizinga

Vanaf 1981 was Theo Huizinga elftalbegeleider bij FC Groningen. Hij werd het gezicht van FC Groningen. Tot vorig seizoen, want toen werd er besloten dat het mooi geweest was voor Huizinga. Er kwamen vreemde signalen door bij de leiding van de club en daarna werd er aangestuurd op een breuk. Een paar maanden geleden kwam er een boek uit over zijn carrière met de veelzeggende titel: ’t Is mooi geweest.

Het Dagblad van het Noorden en de Groningse stadsomroep OOG kwamen met opvallend resultaten na een onderzoekje. Huizinga zou namelijk handelen in zogenaamde ‘nul euro kaarten’. Handel in voetbalkaarten in uiteraard geen nieuws. Spelers doen dat al jarenlang, maar als een elftalbegeleider dat doet wordt het een ander verhaal. Huizinga vroeg er ook nog eens een aardige som geld voor. Volgens het onderzoek verkocht Huizinga de kaarten voor 35 euro. Dan had je overigens wel goede kaarten in het Euroborgstadion. De verkoopplekken stelen echter de show. De kaarten waren namelijk verkrijgbaar op de markt bij Marktslager Smit en bij cafetaria Sip Bloemberg (zoek dat maar eens op via Google Maps). Dat maakt het verhaal lekker smeuïg. Op die plekken werd er dan contant betaald en werden de kaarten overhandigd in een netjes gesloten envelop. Dus in plaats van een patat saté en een frikadel speciaal een paar kaartjes voor vak H3 op rij 12.

Het mag officieel misschien niet wat Huizinga gedaan heeft, maar het heeft ook wel wat moois. Een zestiger die wat bijverdient met handel in kaarten van de club. Het hoeft allemaal niet volgens de regels. Huizinga zelf ontkent overigens alles.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s