De vriendin van Marcel Brands

Ze had een paraplu op terwijl ze in de rij stond voor de ingang van het Maasgebouw voor De Kuip. Er dromden supporters samen om naar binnen te gaan. Ze kwamen vanaf drie kanten waardoor er een opstopping ontstond. Maar er was dus een iemand met een paraplu. Zo’n goedkope van de Kruidvat. Vijf euro denk ik. Heel handig als je even een kort stukje buiten moet lopen in de regen. Alleen bij een beetje wind wordt het lastiger. Dan wappert de paraplu alle kanten op. Dan merk je ook waarom de paraplu maar vijf euro kost. Bij de metalen eindjes laat de paraplu dan vaak los. Mocht je willen, kan je hier voorbijgangers goed mee verwonden. De houdbaarheidsdatum is kort.

Ze is de vriendin van Marcel Brands, de technisch directeur van PSV. Ze gingen samen naar De Kuip zondagochtend om naar Feyenoord-PSV te kijken. Marcel liep voorop. Hij had de kaartjes in zijn hand. Zijn vrouw had wat moeite om hem te volgen. Ze was druk met haar paraplu. Het sneeuwde mot. Eigenlijk had het niets om het lijf, die sneeuw. Maar mevrouw Brands was bang dat haar kapsel nat werd. Even had ze haar paraplu verkeerd in de hand en kon iedereen zien dat ze heel lang druk was geweest met haar blonde kapsel. Je rook de haarlak nog net niet. Onderweg naar de deur, waar iedereen naar binnen moest, had ze de paraplu precies op hoofdhoogte. Een aantal omstanders werden geconfronteerd met de punten van haar paraplu tegen hun hoofd aan. Daarom reageerde iemand weer geïrriteerd. Anderen keken in haar richting en schudden hun hoofd. Logisch, want waarom moet je een paraplu ophouden in een drukke rij? Mevrouw Brands zelf reageerde niet. Pas vijftig centimeter voor de ingang vouwde ze haar paraplu naar binnen. Ze had het overleefd. Of anders gezegd haar kapsel had het overleefd. Andere mensen om haar heen trok ze niets van aan. Marcel Brands keek nog een keer om. Ik dacht dat ik in zijn gezicht ook ergernis zag.

Waarschijnlijk hadden Marcel en zijn vrouw goede plaatsen in het stadion, maar je hoopt op zulke momenten dat mevrouw Brands getrakteerd wordt op een enorme plens water of een lawine met sneeuw. Het was zomaar een klein ergernisje bij verder een prima ochtend/middag

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s