De hoofdtribune van Rijssen Vooruit

De hoofdtribune van Rijssen Vooruit
(Foto: ðe waan)

Deze week staat er een prachtig artikel in Voetbal International geschreven door Michel van Egmond, bekend van het boekje ‘Gijp’. ‘Man, man, wat ben je toch weer slecht vandaag’ heet het artikel en gaat over het eerste elftal van Rijssen Vooruit, ook wel RV genoemd. Zij spelen in de zaterdag vierde klasse en winnen helemaal niks, zoals je hier kunt zien. Zij schijnen zelfs het aller slechtste elftal van Nederland te zijn. Dat is niet echt iets om trots op te zijn, maar ook na een 6-0 nederlaag is de trainer niet de beroerdste en geeft gewoon een rondje.

Helaas is er in het artikel niks terug te vinden over de klassieke HOUTEN hoofdtribune van de club, die er nu bijna honderd jaar staat. De tribune is inmiddels als monument bestempeld in Rijssen. De houten bankjes, de nostalgische trapjes naar boven en het mooi afgewerkte dak zorgen ervoor dat er een pronkstuk staat. De tribune is vorig jaar voor het honderdjarig jubileum speciaal nog van een flinke lik verf voorzien. Voor een paar geile foto’s kijk je hier! (het kan zijn dat je even naar beneden moet scrollen, maar dat is het zeker waard)

Het gaat niet bijster goed met de amateurclub, maar voor de historie en vooral voor de tribune moet deze club blijven bestaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s