Glasgow Rangers was ooit heel goed

Glasgow Rangers, momenteel Rangers FC genoemd, was vroeger heel goed. Een roemruchte club, waar zelfs in Europa rekening mee gehouden werd. Tegenwoordig speelt de club in de derde divisie in Schotland. In 2012 is Glasgow Rangers failliet gegaan en maakten een doorstart als Rangers FC. Hierdoor moesten ze weer opnieuw beginnen in de Third Division. En dan kan je zomaar een keer tegen een ploeg als Annan Athletic komen te spelen én verliezen.

Zaterdag speelde Glasgow FC thuis op het beruchte Ibrox tegen het nietige Annan Athletic. Normaal hoort zoiets een walk-over te zijn, maar nu niet. Annan won zelfs met 1-2. Ally Love en David Hopkirk, onthoud die namen, scoorden voor Annan. Volgens Rangers FC trainer Ally Mcoist was het onacceptabel wat zijn spelers lieten zien. Dat vonden de 40000 toeschouwers ook.

Annan Athletic is een klein kutclubje dat voorheen gemiddeld 472 toeschouwers trok. Dit seizoen zal gemiddelde iets hoger liggen, want Rangers FC trekt dat gemiddelde sinds dit seizoen wat omhoog. Bij de thuiswedstrijd kwam er een record aantal bezoekers naar het Galabank Stadion: 2517 toeschouwers. Annan mag je dus bijna vergelijken met een hoofdklasseclub in Nederland. En als je daarmee wint bij Rangers FC mag je als beloning de hele week naar de pub.

Voor de liefhebber hebben we hieronder nog de samenvatting een van de heenwedstrijden, ook in deze Schotse competitie spelen ze vier keer tegen elkaar , met een paar puike doelpunten. De kans dat Glasgow FC promoveert is overigens wel heel groot. Ze staan zeventien punten voor.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s