Play-off 3 raarste voetbalplay-off ooit

Belgisch voetbal is natuurlijk prachtig. Je hebt er nog ouderwetse stadions met staanplaatsen en het ruikt er naar bier en snacks. In België heb je ook nog de meest rare play-off systemen. Aankomend weekend is de reguliere competitie afgelopen en gaan de bovenste zes clubs starten in een ‘nieuwe’ competitie. Dan heb je ook nog een verliezerpoule waar acht clubs iets gaan doen, maar het mooiste komt nog: Play-off 3, ook wel barrage genoemd. Daar zitten twee clubs in, namelijk Beerschot en Cercle Brugge. Zij zijn onderaan geëindigd, dat staat nu al vast.

De beide clubs gaan nu een ‘Best of five’ spelen, dus de club die als eerste drie wedstrijden wint heeft Play-off 3 gewonnen. Het is net Basketbal…Toevallig of niet, maar aanstaande zaterdag spelen Beerschiot en Cercle Brugge ook al tegen elkaar in de laatste competitiewedstrijd in de reguliere competitie. De verliezer van de Play-off degradeert rechtstreeks naar de Tweede Klasse en is klaar. De winnaar mag dan nog aan de bak, want zij stromen in in de nacompetitie van de Tweede Klasse. De kans bestaat dus dat Beerschot en Cercle Brugge zes keer achter elkaar tegen elkaar in de wei staan.

Beerschot heeft het moeilijk. In de winterstop werden er veel ‘versterkingen’ gehaald. Onder andere Joey Suk van Go Ahead Eagles werd naar Het Kiel gehaald. Echt geholpen heeft dat nog niet. Afgelopen zaterdag werd er verloren op de Freethiel bij Waasland Beveren en de supporters waren daar zo kwaad om dat ze het uitvak sloopten onder het mom van ‘Alles Kapot’. Er sneuvelden 276 stoeltjes. Voor de wedstrijd konden de spelers van Beerschot niet normaal lunchen omdat de cateraar niet kwam opdagen omdat hij nog geld tegoed had van de Antwerpse club. Bij Cercle Brugge gaat het er niet veel beter aan toe. Zij verloren van Bergen. Trainer Foeke Booy zei dat hij zich de ogen uit zijn hoofd schaamde. In plaats van een flinke straftraining werd er een dag later vooral veel gepraat door selectie en trainers. Het kan overigens nog wel dat Cercle Brugge de Belgische bekerfinale haalt. De heenwedstrijd in de halve finale wonnen zij van Kortrijk. Het kan dus zelfs gebeuren dat Cercle Brugge degradeert én Europa in gaat.

Van de site Voetbalnieuws.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s