‘Veendam-uit’ Hoe lang nog?

‘Veendam-uit’. Hoe lang nog?

Voor de derde keer in drie jaar zit de voetbalclub SC Veendam in financiële problemen. Naar verluidt is de totale schuld van de club nu alweer een half miljoen. Een sponsor betaalde een paar weken terug al de lonen van de spelers, omdat de club daar zelf geen geld meer voor had. De belastingdienst heeft inmiddels beslag gelegd op het inventaris van de club. Het lijkt een ‘never ending story’ te worden voor de Noorderlingen.

Als je het over Veendam hebt heb je het over de Langeleegte. Het stadion heeft een prachtige naam en trouwe supporters van andere clubs vinden het vaak een uitje waar je heen moet. Het is voor iedereen een kolere-eind naar Noord Nederland. Vooral het stuk na de afslag van de snelweg duurt verschrikkelijk lang. De echte die-hards weten dat maar al te goed. Het is een stukje voetbalcultuur in Nederland.

Maar met alle respect: als je drie jaar achter elkaar het financieel niet rond kan breien moet je zo eerlijk zijn dat je niet meer in het betaalde voetbal thuishoort. Hoe klote dat ook is voor Angelo Cijntje en de laatste fanatieke supporters daar. Bijvoorbeeld de Kolonisten en vooral de Veendam Fanatics. Zij zijn nog steeds verantwoordelijk voor een van de mooiste supportersfilmpjes op YouTube. ‘Veendam till I die!!’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s