Het andere Anfield

Iedereen kent Anfield als het stadion van Liverpool FC. Een prima stadion, met de beroemde Kop tribune, waar vroeger bijna dertigduizend supporters heen en weer deinden. Tegenwoordig kunnen er nog ‘maar’ twaalfduizend supporters zitten. Voor de televisiekijker ziet het stadion er prima uit. Het veld ligt er piekfijn bij en ook alle stoeltjes zijn mooi rood opgepoetst. De kleedkamers en de ruimtes voor de celebrities zijn echter al een stuk ouder. Een gemiddelde amateurclub heeft inmiddels betere faciliteiten. Nog verder naar buiten wordt het nog erger.

Lothair Road

Lothair Road

Achter de hoofdtribune staan een aantal huizen die amper nog bewoond worden. Een paar televisieschotels aan de muren verklappen dat er nog mensen leven. De huizen zien er echter niet meer uit. ‘Lothair Road’ hebben we het over. Vroeger waarschijnlijk een topstraat om in te wonen. De huizen zien er vrij groot uit én het ligt bij het stadion van Liverpool om de hoek. Dat is tegenwoordig het probleem. De bewoners die er nog wonen geven de eigenaren van de club de schuld dat de buurt nu verschrikkelijk verpauperd. Dat staat tenminste op pamfletten die voor de ramen hangen. ‘Shame on you’ staat er met koeienletters geschreven gericht aan de Amerikaanse eigenaren van de club.

Pauper

Pauper

‘Lothair Street’ is niet wat je ziet op televisie als het over Liverpool gaat. Op televisie zie je alles wat Liverpool mooi moet maken. De andere kant komt niet in beeld. Daarom doen wij maar even wat foto’s.

This is Anfield

This is Anfield

IMG_5969

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s