Paulo di Canio eindelijk weer in de Premier League

Het heeft even geduurd maar hij is weer terug: Paulo Di Canio. Die kalende Italiaan heeft een contract getekend bij Sunderland, dat tegen degradatie vecht in de Premier League. Voor een schokeffect zorgt zijn komst sowieso. Vice voorzitter van de club, David Milibrand, is meteen opgestapt bij de club met de fascistische denkbeelden van Di Canio als reden. Di Canio kwam jaren terug in het nieuws met een niets ontziende foto. Di Canio groette zijn vrienden van de harde kern van Lazio Roma met een onvervalste Hitler-groet.

Het was niet alleen kommer en kwel bij Di Canio. Hij was namelijk ook nog een hele goede voetballer. Vooral bij West Ham United stal hij de show en werd op handen gedragen in het Upton Park stadion. Vanaf vorig seizoen was hij trainer in de Second Division van Swindon Town. Met die club promoveerde hij om dit seizoen die lijn ook weer door te trekken. Uiteraard waren er wel weer wat problemen in Swindon, waardoor Di Canio een paar maanden geleden vertrok. Hij brak daarna nog in bij de club om wat persoonlijke artikelen mee te nemen, voordat ze in verkeerde handen kwamen.

Vanaf vandaag maakt Di Canio dus zijn debuut als trainer in de Premier League. Zijn komst zal de aankomende weken heel wat stof doen opwaaien. En dat is uiteraard  alleen maar mooi.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s