Leestip: Krokodillentranen

Soms loop je opeens tegen een boek aan, waar je spontaan nieuwsgierig van wordt. Je kent de schrijver totaal niet, maar toch wekt het je interesse. Krokodillentranen van Koen van Wichelen gaat hoofdzakelijk over de voorzitter Racing FC, een grote club uit België. Roman Kerkorian, zoals de voorzitter heet is een nogal wat arrogante man, die op een dag zoveel meemaakt dat er een boek over te schrijven is. Fictief, maar wel zeer lezenswaardig.

Naast de voorzitter komen er tal van personages terug in het tweehonderdpagina dikke boekje, die telkens iets met elkaar te maken hebben. Je valt dan ook van het ene verhaal in het andere zonder dat de aandacht verslapt. Krokodillentranen lees je binnen een dag uit, als je de tijd hebt tenminste.

Krokodillentranen

Het is geen echt voetbalboek, maar de hoofdzaken spelen zich wel af in de voetbalwereld. Zo overlijdt een dochter van een verslaggever, valt een grote speler van zijn motor, heeft een makelaar sex met een blonde chick en speelt Racing tegen de grote rivaal. Daarnaast worden homo’s in elkaar geslagen en moet een vrouw bevallen. Je wordt alle kanten opgegooid door schrijver, die in België onder andere bekend is van het voetbaltijdschrift Passie voor Voetbal. Krokodillentranen is een echte pageturner, die je zeker een keer moet gaan lezen.

Hier alvast een een hoofdstukje kado. Het boek is te bestellen bij de betere boekhandels en dergelijke.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s