Lekker barbecueën met Rafael

Hamburger SV, kort gezegd HSV, verloor vorige week op dramatische wijze bij Bayern München. 9-2 werd het maar liefst. Een gigantische afgang voor de Hamburgers, ook al is dit Bayern in supervorm. Rafael van der Vaart, die absolute vedette van HSV kon daar weinig aan veranderen. Om het vertrouwen van de supporters terug te winnen is er iets opvallends bedacht. De spelers gaan namelijk barbecueën, of Grillen zoals ze in Duitsland zeggen, met de supporters die erbij waren in München. En dat waren er tienduizend.

Dat wordt dus een beste barbecue. Er zijn naar verluidt al vele bratwursten, speklappen, shaslicks, saté stokjes en uiteraard hamburgers besteld. Dit wordt een groot feest voor de echte snackers onder de supporters van Hamburger SV. De spelers zullen ook mee doen en dat is natuurlijk prachtig. We zien Rafael al druk in de weer met de barbecue. Hij lijkt ons een vakman. Het aanmaken van de barbecue, op de juiste momenten de snacks omdraaien. Hij heeft dat van vroeger natuurlijk meegekregen, in de tijd dat hij nog tussen de woonwagens voetbaltrucjes liet zien. Daar leerde hij vast ook de fijne kneepjes van het barbecuevak. Lekker in de zomer met z’n allen op straat. Biertje erbij. Rafael uiteraard niet, want die was daar toen nog te jong voor, maar voor barbecueën is echter nooit iemand te jong.

Zaterdag 20 april is het zover. Wij kijken nu al uit naar de actiefoto’s van de ‘Wiedergutmachungsgrill’. Is zo’n dikke nederlaag toch nog ergens goed voor.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s