Hashtags maken de man

image

Het beruchte bericht op Instagram. Later op de dag was het opeens verdwenen…

Vorige week was er al het incident met oud-Veendam speler Schmeltz. Deze week is er weer een nieuw gevalletje bijgekomen: Een speler die geen flikker geeft om de club en de supporters waar hij voor speelt. Op het sociale medium Instagram is iedereen, ook voetballers, actief. Allemaal prima en leuk. Dat geeft een kijkje in de privéwereld van mensen. Vaak levert dat hilarische dingen op.

Bij Jarchonia Antonia ging het vandaag echter mis. Hij speelt al een tijdje oorlogje met de supporters van Go Ahead Eagles, de club waar hij voor speelt. Antonia speelt dit seizoen niet heel sterk, om het maar even zacht uit te drukken. Als je als voetballer niet sterk speelt krijg je kritiek en daar kan Antonia niet zo goed tegen. De kritiek zorgde er zelfs voor dat Antonia op een gegeven moment niet meer onder de supporters durfde te komen. Op het internet voelde Antonia zich echter de man en voerde daar privé oorlogjes uit met diverse supporters. Afgelopen weekend wandelde Antonia het veld uit als een verwende kleuter, die zijn zin niet kreeg, toen hij een half uur voor tijd gewisseld werd.

Sinds vandaag heeft de ooit talentvolle rechtsbuiten het definitief verbruid bij de supporters van Go Ahead Eagles. ‘Mannen betalen om naar mij te kijken hahaha. #dont #give #a #fuck #about #your #comment. Think about this #your #heart #pays # my #bills that means.’  Zette hij op zijn Instagram-pagina (om het er later op de dag weer af te halen) Los van alle hashtags heeft Antonia blijkbaar niet door dat hij als voetballer een voorbeeldfunctie heeft. Ok, hij wordt als voetballer iets nauwlettender gevolgd dan de gemiddelde magazijnkracht, maar daar moet hij slimmer mee omgaan. Simpelweg niet naar social media kijken. Alles kritieken lekker links laten liggen en vooral niet reageren.

Voor Antonia is het nu te laat. Hij kan zijn contract bij Go Ahead Eagles nog wel verlengen, maar zal er een hongerloontje voor terug krijgen. De kans is dus groot dat de aankomende wedstrijden zijn laatste zullen zijn. De supporters zijn vrij eensgezind. Als het aan de supporters ligt gaat hij zich bekommeren om zijn staart of knotje en speelt dus helemaal niks meer. Vanmiddag heeft Go Ahead Eagles een gesprek met Antonia gehad. Wat daar verder uitgekomen is, is niet bekend. Geruchten dat hij door de club weggestuurd zou zijn, zijn nog niet bevestigd.

En nu weer lekker door Instagrammen!

Advertenties

2 thoughts on “Hashtags maken de man

  1. Je zou toch denken dat na de ophef over de Keek van de week (hoi Sydney wie?) dat spelers beter zouden moeten weten.. However, never underestimate the predictability of stupidity

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s