Geen Antwerpse club meer in Eerste Klasse

Vanaf 1896 speelde er altijd een club uit Antwerpen in de Belgische Eerste Klasse. Sinds zaterdag is dat niet meer het geval. Beerschot degradeerde gisteren na een 2-1  nederlaag in Brugge tegen Cercle. Hierdoor is een vijfde play-off wedstrijd niet meer nodig. Cercle Brugge stroomt nu in in de nacompetitie van de Tweede Klasse, maar dat is bijzaak. Beerschot, een roemruchte club in België, is weer afgezakt. Het is nog maar de vraag naar welke klasse zij degraderen. Door veel financiële problemen kan het zomaar zijn dat ze volgend seizoen in de Derde Klasse uit moeten komen. Momenteel heeft de club van het Kiel nog geen licentie voor het spelen in een van de twee hoogste klassen.

De die-hards die meereisden naar Brugge

De die-hards die meereisden naar Brugge

Het was een zeer rumoerig seizoen voor Beerschot. Het seizoen werd begonnen met Nederlander Adrie Koster als trainer en het doel was om mee te doen bij de eerste zes op de ranglijst. Vlak voor de winterstop werd hij echter ontslagen en zijn opvolger moest ook al na een paar wedstrijden wijken. Jacky Mathijssen moest de club geen redden. Hij haalde vijf jaar geleden nog Europees voetbal met Beerschot. Er kwam een vracht aan nieuwe spelers, waaronder Joey Suk van Go Ahead Eagles, maar uiteindelijk werd het helemaal niks. Ook kwamen er de laatste weken nog tal van berichten naar buiten over schulden bij club en een licentie die nog niet gegeven is. Hier wordt de aankomende weken uitsluitsel over verwacht. Joske van Hout, de 81 jarige materiaalman van Beerschot, gaf zijn ongezouten mening vlak na de wedstrijd, helaas zonder ondertiteling. De man, die overigens stopt, is voetbal. Dat zie je aan alles.

Waarschijnlijk worden dit nog wel meer procenten

Waarschijnlijk worden dit nog wel meer procenten

Tijdens de wedstrijd waren er zo’n 250 supporters aanwezig van Antwerp Fc. Zij waren er niet om hun stadgenoot aan te moedigen. De supporters zijn blij dat hun vijand gedegradeerd is. Het wachten is op een nieuwe derby. Antwerp gaat dit seizoen, zoals gebruikelijk de laatste jaren, namelijk ook geen prijzen pakken. De laatste derby was een oefenwedstrijd bij Antwerp waar elfduizend toeschouwers op afkwamen. De kans bestaat echter dat Beerschot afzakt naar Derde klasse en dan mogen ze de derby spelen tegen Berchem Sport. Meer dan eens zullen verhalen over een fusie de kop opsteken. Slechter kan het niet, zonder een Antwerpse trots in Eerste Klasse. Het is triest. Om dit bericht positief af te ronden, hier nog wat foto’s van toen het nog goed ging bij Beerschot. 2005 om precies te zijn, toen er Europees voetbal gehaald werd tegen Lokeren.

2005 klinkt als heel lang geleden

2005 klinkt als heel lang geleden

SANYO DIGITAL CAMERA

Feest in de straten rondom het Kiel!

Feest in de straten rondom het Kiel!

 

Advertenties

One thought on “Geen Antwerpse club meer in Eerste Klasse

  1. Het is triest, zeker voor de supporters. Daar hoor ik bij, heb als motivatie zelfs enkele weken geleden een column op mijn blog geschreven: ‘Liefde voor Beerschot’. Tevergeefs…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s