Wat als Theo Janssen stopt

Allereerst, wij zijn fan van Theo Janssen. Hij is een spraakmakende voetballer met een geheel eigen stijl. Theo doet alles op gevoel lijkt het. Hij verstuurt de ballen met liefde. Zijn linkerbeen is een van de betere voetbalbenen van dit kikkerlandje. Theo wisselt korte balletjes af met passes over vijftig meter en bij beiden lijkt het zonder enige moeite te gaan. Veel supporters van tegenpartijen haten Theo Janssen, maar zij willen maar wat graag zo’n type in hun eigen elftal hebben. Zonder enige emotie laat Theo alle scheldkanonnades over zich heen glijden. Soms volgt er alleen even een korte grijns.

Theo heeft door laten schemeren dat hij misschien stopt bij Vitesse na dit seizoen. Vitesse is zijn eindstation, heeft hij al een paar keer gezegd, en dus zal hij stoppen met voetbal. Dat is een ramp voor de echte liefhebber. Vitesse zonder Theo is geen Vitesse meer. Waarom zou je dan nog naar Vitesse kijken? Voor een nepchinees en een overspannen karperfan zetten wij de televisie niet aan. Voor Theo Janssen doen we dat wel. Negentig minuten alleen maar op hem letten. Hoe hij met korte stapjes over het veld verhuisd. Soms een versnelling, zoals toen bij FC Twente tegen PSV. Wat een wereldgoal was dat. Een sprint waar hij nu waarschijnlijk nog steeds moe van is. Toen even een kleine schouderduw om zijn tegenstander weg te zetten en daarna dat stiftje hè. Voetbal zoals het hoort. Fantastisch!

Stel dat Theo volgend seizoen niet meer voetbalt. Dan zien wij hem nog wel naar Vitesse gaan, maar dan op de tribune. Hij zal dan met een stel vrienden op pad gaan. Voor de wedstrijd even de Korenmarkt op om een paar biertjes weg te tikken en om een gokkast leeg te halen. Daarna een taxi bellen en daarmee naar het Gelredome gebracht worden, uiteraard met een snel bij een cafetaria gekocht blikje bier. Bij het stadion even Maccen om daarna het vak op te gaan. Geen hoofdtribune, maar achter het doel, bij de harde kern van Vitesse. Rustig staand voetbal kijken. Een beetje kankeren op de scheidsrechter en eerder weggaan om aan de bar te gaan te zitten in het supportershome om hier het licht uit te doen. Daarna heeft Theo er genoeg van. Thuis nog even op de bank liggen en in slaap vallen. Gewoon een heerlijke zaterdag dus.

Misschien mist Theo wel het echte leven, zonder voetbalstress zoals hij dat nu heeft. Waarom zou je anders twijfelen om te stoppen. Voetballen lijkt het mooiste beroep van de wereld, maar misschien is dat wel niet zo. Wij respecteren alle beslissingen van Theo, maar hopen dat hij er nog een jaartje aan vastplakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s