Arm arm Volendam

Met achthonderd supporters kwamen ze naar Deventer. Met het idee om even kampioen te worden. De Oranje prullaria werd weer uit de kast gehaald. De WK tijden herleefden weer op kleinere schaal. Een gelijkspel was genoeg voor de Palingboeren, alleen liep het allemaal even iets anders. Na de snelle 0-1 leken de Volendammers te denken dat het allemaal wel goed zou komen. De wedstrijd kantelde echter snel. Al voor de rust stond het 2-1 en na de rust werd het ook nog 3-1 voor tegenstander Go Ahead Eagles. De Adelaarshorst stond op z’n kop en het leek dat Deventer kampioen geworden was.
De Volendammers dropen af met de staart tussen de benen. Denk er even over na: denken dat je kampioen gaat worden en dan even afgedroogd worden. Die terugweg is zo dodelijk. Helemaal in mineurstemming meer dan honderd kilometer terugrijden. Positievelingen naast je die zeggen dat je het dan wel redt in de play-offs. Maar die garantie is er helemaal niet. Na zo’n deceptie denk je juist dat je helemaal niets meer gaat halen. Dan denk je aan weer een jaar eerste divisie. In Volendam zijn ze dan weer een jaar over de zeik, want zij willen zo graag op zondagmiddag spelen.
Cambuur werd overigens kampioen. Het hele seizoen stonden zij nog niet bovenaan. Die positie werd zeer uitgekiend pas op de laatste speeldag behaald. In Deventer bleef het nog lang onrustig. Niets is mooier als een club een kampioenschap door de neus boren. Nu zelf nog promoveren via de play-offs.

Hup Holland Hup

Hup Holland Hup

Bradford achtige taferelen op de B-side in Deventer

Bradford achtige taferelen op de B-side in Deventer

Feestje

Feestje

Inpeperen maar

Inpeperen maar

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s