Leedvermaak om PSV

Ajax was altijd de meest gehate club van Nederland. Die twijfelachtige eer lijkt overgenomen te zijn door PSV. Dit seizoen spelen zij met een van de meest kwallerige elftallen ooit. Bij veel spelers is wel iets op aan te merken. Elke week is er wel weer iets waardoor je de ploeg meer gaat haten. De miljoenen die de gemeente in de club stak hielpen ook goed mee in het beeld. Tot slot van het weekend zorgde ook ‘PSV deskundige’ Ronald Waterreus bij Studio Voetbal nog even voor wat irritatiepuntjes. Als je alles bij elkaar optelt is het prachtig dat PSV de titel is misgelopen en gisteren ook de KNVB Beker niet won.
Jermaine Lens, Driesje Mertens, Ola Toivonen, Kevin Strootman en Marc van Bommel zijn zo maar vijf namen van spelers waarvan je meer kwalmomenten kent dan voetbalmomenten. Bij Marc van Bommel wil je zoiets nog weleens door de vingers zien omdat hij voor het Nederlands voetbal wel iets betekent heeft. Maar dat irritante gepraat achter zijn hand slaat natuurlijk nergens op. Het zichtbare verdriet gisteren na de finale was echter wel puur en dan krijg je vanzelf een beetje medelijden met een van de beste Nederlandse middenvelders van de laatste tien jaar. De andere genoemde namen zijn etters pur sang en vragen er zelf om gehaat te worden. Vooral Strootman is meer bezig met bijzaken dan met voetballen zelf. Een kaakcorrectie kan al heel veel helpen in het eventuele herstel. Jermaine Lens moet ook geen spelers meer opwachten, maar puur voor het voetballen gaan zodat hij volgend jaar in Brazilië kan schitteren. Mertens en Toivonen moeten lekker naar het buitenland vertrekken. Niemand zal ze missen. Als toevoeging kunnen we ook de namen van Boy Waterman, Marcelo, Jetro Willems en Georgino Wijnaldum ook nog wel noemen. Zij zijn ook goed op weg om de publieke opinie tegen zich te krijgen. Zij willen zichzelf namelijk ook graag overschatten.
PSV is dus ziek, dat kunnen we wel concluderen. En een groot deel van Nederland lacht in zijn vuistje bij een nederlaag tegen underdog AZ. Het wordt een hels karwei om van PSV weer de club te maken die in 1988 heel Nederland blij maakte.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s