Matchday: Erin geloven

Er was een wat oudere supporter op televisie. Hij werd geïnterviewd door iemand van RTV Oost. Er lagen wat oude plakboeken op tafel. ‘Dat waren pas tijden,’ zei de man. De hunkering naar vroeger is groot. Albert, de man in kwestie gaat al zestig jaar naar Go Ahead Eagles, misschien al wel langer. Hij maakte van alles mee. Positieve dingen en minder positieve dingen. Die mindere momenten waren er vaak de afgelopen jaren.

Dit seizoen kan alles anders zijn, met de nadruk op kan. Eigenlijk is er helemaal geen garantie. Go Ahead Eagles heeft geen wereldploeg dit seizoen, maar het is wel in staat om puike partijen op de mat te leggen. Daar houden de supporters zich aan vast.

Vandaag wordt een positief resultaat verwacht tegen FC Dordrecht en dan moeten we in een flow komen, zoals dat zo mooi heet. Een flow waarin opeens alles lukt en de tegenstander kansen mist die ze normaal afmaken. Of dat ook vijf wedstrijden achter elkaar kan is natuurlijk nog maar de vraag.
Spelmaker Quincy Promessi gelooft er in. Hij neemt met niets minder genoegen dan promotie. Dat zijn mooie teksten die de supporter graag hoort. Promessi is ook de speler die het moet doen voor ons. Hij is een talent uit de buitencategorie van Nederland. Hij mag het van ons, de supporters, nog vijf wedstrijden op de heupen hebben.

Te beginnen vandaag tegen FC Dordrecht, historisch gezien een kuttegenstander. Afgelopen woensdag werd het 3-3, maar het had ook heel anders kunnen aflopen, met de rode kaart aan Eagleskant na een half uur. De schade bleef beperkt. Vandaag met de echte diehardsupporters in het stadion moeten de Dordtenaren opgerold worden. Dan mag het woord flow in de mond genomen worden.

Dan zijn de dagen van Albert ook weer aangenamer. Hij wil ook weg uit die Eerste Divisie. Eredivisie wil hij. Dan kunnen er eindelijk weer plakboeken bijgehouden gaan worden. Maar daarvoor eerst naar een volle Brink. Als je er niet in gelooft zal het ook niet gebeuren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s