De Roodbroek houdt FC Haarlem levend

Er zijn de laatste jaren nogal wat clubs naar de kloten gegaan. Agovv, Veendam en RBC zijn de meest recente. Maar daarvoor ging FC Haarlem als eerste club van dit decennium. Met de ene club heb je iets meer dan de andere. FC Haarlem was een echte voetbalclub. Ze waren slecht, hadden een mooi verpauperd stadion en een kleine fanatieke harde kern, de zogenaamde Red Blue Army. Het is een gevoelskwestie, maar het verdwijnen van FC Haarlem vond ik erger dan de eerder genoemde clubs.

De stichting Haarlem 1889 probeert de club nog een beetje te laten door dingen te organiseren voor de fanatieke supporters, die geen club meer hebben om heen te gaan. Vanuit deze stichting wordt ook het magazine De Roodbroek uitgegeven. En als liefhebber van nostalgie en meer van dat soort dingen hoor je dit magazine gewoon te kopen. De makers zijn inmiddels aanbeland bij nummer 5. In deze uitgave lees je onder andere een uitgebreid verhaal over de rivaliteit tussen Haarlem en Telstar. Ook komt Mischa Salden uitgebreid aan het woord. Een beetje liefhebber van Eerste Divisie voetbal kent deze naam natuurlijk wel. Verder een groot aantal prachtige foto’s van vroeger en verhalen uit de tijd dat de gemiddelde lezer van deze site nog niet geboren was.

Het magazine is prachtig vormgegeven, waardoor het zo een speciaal stapeltje in de voetbalboekenkast kan krijgen. Zo blijft FC Haarlem toch nog een beetje in leven en is het doel van de stichting Haarlem 1889 geslaagd. En nu meer hopen dat in nummer zes van De Roodbroek een special staat over de eigenaren van de patatcaravan die jarenlang in de hoek van de korte en de lange zijde stond. Over nostalgie gesproken.

Advertenties

One thought on “De Roodbroek houdt FC Haarlem levend

  1. Iedere dag nog voel ik een leegte. Daar waar anderen vrolijk naar Ajax gaan kijken, volhard ik met het clubloos zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s