Weer veel clubhoppers in zaterdagvoetbal

Het is zover. Er mag niet meer overgeschreven worden bij amateurclubs. De laatste dagen voor deze ‘transferwindow’ leveren altijd verrassende moves op. Maar het is ook tekenend over de gemiddelde amateurspeler. Er lijkt van enig clubgevoel geen sprake meer te zien. We hebben de cijfers van de topklasse voor handen en daar is goed te zien dat er veel spelerswisselingen zijn. Diverse selecties zijn flink uitgedund en weer aangevuld.
Absolute koplopers zijn de clubs uit Spakenburg. Bij IJsselmeervogels vertrekt een heel elftal. Gelukkig kan het nog erger. Bij Spakenburg vertrekt vrijwel de gehele selectie. Er moet daar iets goed mis zijn qua gezelligheid in het bekende en alom geroemde dorp. Er is uiteraard ook weer een heel blik nieuwe spelers opengetrokken. Beide clubs hebben nog steeds genoeg aantrekkingskracht (en geld). Het is wachten op het boek ‘Heb je gesnoven?’ van Jelmer Geerds, waarin hij een seizoen lang beide clubs volgt. Dit boek kan dus uitleggen waar het mis gaat.
Benieuwd naar alle transfers, dan moet je even hier kijken. Voetbalopzaterdag.com is sowieso een aanrader voor de echte voetballiefhebber.

Ook de site Tweenul.nl is een aardige site voor de liefhebber van amateurvoetbal. Zij kwamen vandaag met het sappige nieuws dat het niet zo goed met WHC uit Wezep. De hoofdklasser doet er alles aan om in de Topklasse te komen, maar waarschijnlijk geven ze daarvoor iets te veel geld uit aan spelers. Het bestuur heeft daar hun leden bekendgemaakt dat ze financieel de boel niet meer kunnen bolwerken. Waarschijnlijk daarom is er in Wezep dan ook een uittocht van spelers uit de selectie. Er worden nog wel wat ledenvergaderingen verwacht om de boel te redden.
Op de site is overigens ook te lezen dat er op 7 juli in Hoogeveen volop buikgeschoven wordt en dat WKE uit Emmen met spoed een omroeper nodig heeft. Het is maar even dat je het weet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s