Almelo zonder Hendrie Krüzen

Dat was toch wel even schrikken deze week toen bekend werd dat Henderie Krüzen met Peter Bosz mee vertrok naar Arnhem. Dat Peter Bosz een keer naar een grotere club gaat is begrijpelijk en te verwachten, maar van Krüzen hadden we dat niet verwacht. Krüzen is voor ons Mister Herácles. Die hoort gewoon aan de zijkant van het veld in het Polman Stadion te staan. Aanwijzingen geven aan de spelers omdat hij het allemaal veel beter ziet dan Peter Bosz zelf.

Krüzen is een fenomeen, ondanks dat hij dat waarschijnlijk helemaal niet wil. Hij lijkt meer een type voor in de luwte. Maar hij is wel Europees Kampioen geworden en dat kunnen er niet veel zeggen. Hij hoorde bij ‘het goede stel’ van 1988 waar we nog steeds over dromen. Hij maakte echter geen minuut, Bijzaak uiteraard. Na allerlei avonturen in Den Bosch, Eindhoven, Waregem, Luik, Kortrijk, Alkmaar en Deventer keerde hij als assistent trainer weer terug in Almelo.

Nu is hij dus te bewonderen in Arnhem. Vandaag was er al een mooie combi te zien. Linkspoten onder elkaar. Hendrie Krüzen en Theo Janssen. Hoe mooi is dat? Twee vrijbuiters en twee echte rasvoetballers. De rondo’tjes moeten voor de twee een makkie zijn. Simpel oogcontact is genoeg. De twee beheersen het echte simpele combinatiespel. Zien altijd wel ergens een gaatje. Succes verzekerd, maar raar blijft het wel: Almelo zonder Hendrie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s