Tuyp in Athene. Kan toch niet?

Jack Tuyp wil graag weg uit Volendam. Hij is toe aan een nieuw avontuur zei hij terwijl zijn club net geen kampioen werd. Zijn cijfers zijn prima. 144 doelpunten in 307 wedstrijden. Het merendeel in de eerste divisie, dat dan weer wel. Je zou Tuyp dus kunnen bestempelen als een perfecte eerste divisie spits. Maar eigenlijk is hij de perfecte Volendamspits.
De vraag is of Jack Tuyp ergens anders wel kan slagen. Tuyp zit tot aan de wortels vast aan het Volendamse. Net als vorig jaar wil hij naar het buitenland en warempel: er is interesse. AEK Athene schijnt hem te willen inlijven. Via een tussenpersoon heeft de Griekse club zich gemeld. AEK lijkt een droomclub, ware het niet dat ze niet meer in de eredivisie van Griekenland spelen. Hoe is ons even ontgaan, maar ze zijn vorig seizoen gedegradeerd. Vast iets met geld dat er niet was (en is).
‘Tuyp in Athene’, het is een mooie kop in Voetbal International, maar past zoiets wel bij hem? Hoort Tuyp niet gewoon op de Dijk te staan? Met een visje in de ene hand. In de andere hand een pot gel die hij bij de plaatselijke Kruidvat heeft gekocht. Tuyp is Volendam, net als Jan Smit, Nick en Simon en al die andere pulpzangers en zangeressen. En als hij toch gaat, is het te hopen dat hij hard kan rennen…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s