Platje naar het onbekende

Vandeweek kwam Jack Tuyp in het nieuws met zijn flirt met AEK Athene. Dat vonden we al redelijk bizar. Het kan echter gekker. Melvin Platje, de cultspits, vertrekt naar Azerbeidjan. Hij gaat daar spelen voor Neftci Bakoe. Wat? Inderdaad. Serieus. Neftci Bakoe. Deze ploeg is al drie keer achter elkaar kampioen geworden van Azerbeidjan. Platje heeft wat plaatjes op internet gekeken en met de president van de club gesproken. Daarna was hij super enthousiast. Bakoe is namelijk een oliehoofdstad en dan weet iedereen genoeg. ‘Het is een mooie club,’ zei Platje zelfs.
Platje is 24 en in de bloei van zijn leven. Op de een of andere manier komt Platje niet over als een avonturier, maar hij kiest daar nu wel voor. Twee jaar geleden liet Platje nog een transfer van Volendam naar Heracles lopen omdat hij niet wilde verhuizen.
Twee jaar lang zal hij nu te bewonderen zijn in de Azerbeidjanse competitie. Of je daar zelf vrolijk van wordt is de vraag. Arthur Huizenga schreef een boek over een andere topclub FK Qarabag Agdam en was dus veelvuldig in Azerbeidjan. De schrijver geeft een uitgebreid beeld van het land. Het is niet bekend of Platje dit boek ook gelezen heeft, maar na het lezen van dit boek heb je niet het idee om daar even lekker te gaan wonen. Maar uiteraard draait alles in de voetballerij om geld. Wij kennen het contract van Platje niet, dus misschien hadden we wel precies hetzelfde gedaan. Vreemd blijft het wel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s