Beerschot leeft weer

We weten allemaal hoe het vorig seizoen afliep voor het Belgische Beerschot. Voetballend ging het zo snel bergafwaarts dat de club niet behoed bleef voor degradatie. Er speelde echter veel meer in Antwerpen. Beerschot had door de jaren heen een gigantische miljoenenschuld opgebouwd. Die schuld was uiteindelijk te hoog. Beerschot werd failliet verklaard en uit alle competities gehaald. Helaas geen derby tegen Antwerp in Tweede klasse dus.
Beerschot is echter samengegaan met KFCO Wilrijk, dat uitkomt in de eerste provinciale klasse. Vanaf heet die club dus KFCO Beerschot Wilrijk. Wilrijk is een deelgemeente van Antwerpen, dus ze blijven in de buurt. Dat lijkt allemaal wat gedoe in de marge en misschien is het dat ook wel, maar na afgelopen zondag zijn er wel meer dan drieduizend seizoenkaarten verkocht. Door de grote animo lijkt het erop dat KFCO Beerschot Wilrijk de eerste wedstrijden van het seizoen ‘gewoon’ op het Kiel speelt.
Afgelopen zondag was er een fandag op het Kiel. Daar kwamen maar liefst zevenduizend Beerschot-supporters op af. Er werd afscheid genomen van ‘het oude’ Beerschot en vooral vooruit gekeken. Het was het teken dat Beerschot nog leeft. Er wordt vaak gelachen om het voetbal in Antwerpen, maar duidelijk is wel dat de supporters van beide clubs superfanatiek zijn en blijven.

De prachtige flyer voor de fandag

De prachtige flyer voor de fandag

Beerschot terug naar de top

Beerschot terug naar de top

Volle bal op het Kiel

Volle bal op het Kiel

Purple Army!

Purple Army!

De Beerschotsirene loeit weer

De Beerschotsirene loeit weer

(Foto’s met dank aan Instagramliefhebbende Beerschot-supporters)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s