NEC heeft goed scoutingbeleid

Twee maanden geleden, 6 mei om precies te zijn, maakten wij al melding van een prima Schotse spits. Michael Higdon maakte toen naam door de volgende escapade:
26 doelpunten maakte hij dit seizoen in het shirt van het Schotse Motherwell. Michael Higdon kwam in 2011 over van St. Mirren en deed het zo goed bij Motherwell dat hij werd uitgeroepen tot ‘Player of the Year’. In Nederland heet dat speler van het jaar en dan doe je het dus goed. Bij Motherwell is hij nu recordhouder op topscorergebied. Nooit scoorde iemand zoveel doelpunten in een seizoen, ook Elroy Kromheer, Jan Michels, Rob Matthaei en Luc Nijholt niet. Super!
Zondagavond kreeg hij in Glasgow de prijs overhandigd. Daarna ging de stad in om het allemaal even keihard te gaan vieren. Dat vieren duurde niet heel lang, want nog dezelfde nacht werd Higdon opgepakt. Rond een uur of half twee was hij zo agressief in een bar dat de politie hem maar meenam en in de cel flikkerde. Daardoor miste hij ook de persconferentie die speciaal voor hem georganiseerd was op maandagmorgen. Naar verluidt is hij later op de dag nog wel vrijgelaten, maar dat was te laat. De pers zal nu in plaats van lovend toch iets anders over deze topscorer schrijven.

NEC had dit bericht waarschijnlijk ook gelezen en werd daardoor meteen enthousiast. Zij legden contact met de Schot en vandaag werd Higdon voor twee seizoenen gecontracteerd. Technisch directeur Carlos Aalbers is enthousiast. NEC wilde een target man en die hebben ze nu binnen. Hij noemt het zelfs een kapstok. Higdon stond in een eerder stadium in de belangstelling van Barnsley, maar dat zag hij niet zitten. NEC heeft in ieder geval een spraakmakende spits ingelijfd. Nu de doelpunten nog. De supporters van zijn oude club Motherwell zijn in ieder geval enthousiast.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s