Je zou maar voor Coventry City zijn…

… dan heb je geen fijne zomerstop gehad. Het gaat al een tijdje bergafwaarts met de Engelse club. In 2001 degradeerde Coventry City uit de Premier League. In een poging om terug te keren werd er een nieuw stadion gebouwd, zoals vrijwel overal in Engeland. Dat nieuwe stadion was geen doorslaand succes. Er waren zeer veel financiële problemen voor de club met het zeer creatieve

logo.

Vorig seizoen was er op een gegeven moment een schuld van 70 miljoen euro. Elk seizoen bleef de club net boven de degradatiestreep. Tot vorig seizoen. Alle problemen kwamen bij elkaar en de club degradeerde naar de First Division, het derde niveau in Engeland.

Deze zomer bleek dat alles nog erger kan. Aangezien de club de huurprijs van het stadion niet meer kan/wil betalen wordt er uitgeweken naar een andere stad. Coventry City zal haar wedstrijden nu gaan spelen in Northampton en dat ligt ongeveer 45 kilometer verderop. De supporters hebben aankomend seizoen dus 46 uitwedstrijden voor de boeg en daar worden ze niet bepaald blij van…. In het stadion van Northampton passen ook maar 7600 toeschouwers, terwijl er in het Ricoh stadion zo’n 32000 pasten. Die aantallen haalde Coventry City overigens niet meer de laatste seizoenen. Coventry City gaat drie seizoenen lang in Northampton spelen, terwijl ook Northampton Town haar thuiswedstrijden gewoon daar blijft spelen. Voor aankomend seizoen levert het samen spelen in een stadion nog wel wat problemen op, want het competitieprogramma was al voor deze switch bekend gemaakt. Daardoor speelt Coventry City ook nog eens een groot aantal ‘thuiswedstrijden’ op vrijdagavond. Met andere woorden: het zijn zware tijden voor de supporters van Coventry City.

En dan werd vandaag ook nog eens de oefenwedstrijd Go Ahead Eagles-Coventry City verboden. Coventry kan dan wel grote financiële problemen hebben, op trainingskamp in Nederland is blijkbaar geen probleem. Er worden echter problemen verwacht rondom de wedstrijd tussen de Engelstalige clubs, ondanks dat alle hoolies van Coventry een uitreisverbod hebben. Waar moet het toch heen met het voetbal?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s