Telstar, de leukste club waar je nooit heen wil

Het was een mooie dag gisteren. Voetbalclub Telstar was namelijk jarig. 50 jaar zijn ze geworden. Groot feest dus in Velsen, IJmuiden en uiteraard op station Driehuis. De club bedankt iedereen die de club met hart en ziel heeft bijgestaan en dat nog steeds doet. Ze melden het volgende aan hun supporters: U als trouwe supporter bent goud waard voor de club. Kijk dat zijn teksten waar je wat aan hebt. En waarschijnlijk menen ze het ook nog. Zo’n club is Telstar dan ook wel weer. Geen raar gedoe, maar beide voeten op de grond.

Telstar-uit is niet de droom voor de gemiddelde voetbalsupporter. Voor veel clubs is het ver rijden. Het waait er altijd. Het is er vaak koud en met een beetje geluk regent het ook nog. Toch valt er genoeg te genieten bij Telstar. De entree is heerlijk met slecht hekwerk en de wc’s zijn de mooiste van Nederland. Wc’s mag je het eigenlijk niet noemen. Het zijn heerlijk stinkende pisbakken. Een beetje pisser kan tijdens de daad zelfs het veld nog zien. Het zou overigens zo maar kunnen dat de pisbakken inmiddels gesloopt zijn, maar dat moeten jullie dan maar even vergeten.

Gluren

Gluren

Stadion Schoonenberg (Tata Steel stadion is een kutnaam) moet je eigenlijk als neutrale liefhebber bezoeken. Helaas is de houten hoofdtribune al een tijdje niet meer, want dat was een prachtig exemplaar, net als dat de toenmalige kantine een echte voetbalspot was. Nu staat er een nieuwe tribune. Zorg dat je kaartjes hebt voor de ‘lounge’ aldaar, waar je heel goed dronken kunt worden met stapels ‘thuis bij Telstar’ munten. Vergeet tussendoor niet even naar de snacktent te gaan, waar de heerlijke frikadel XXL geserveerd wordt, één van de pronkstukken van Telstar. Geniet daar verder van de voetbalsfeer in de frisse lucht van frituurvet.

Voor het voetbal hoef je niet naar Telstar te gaan. Maar dat doen de vijftienhonderd diehards daar ook niet. Anders waren ze jaren geleden al wel afgehaakt. Van successen moeten ze het in Velsen niet hebben en de derby tegen FC Haarlem is er ook al niet meer. Wij kijken nu al uit naar het jubileumboek dat helaas pas in oktober uitkomt, in plaats van nu. Daar zullen tal van aparte verhalen in staan, die zo typisch Telstar zijn. Uiteraard wensen we alle Telstar-supporters een heel mooi Haventoernooi en veel succes de aankomende jaren in de eerste divisie. Als jullie tegen PSV spelen zitten wij voor de buis.

En voor de mensen die een mindere fase in hun leven hebben, kijk dan gewoon even naar de foto’s van de medewerkers van Telstar, dat vrolijkt je vanzelf weer op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s