Met de combi naar de beloften

Supporters van FC Twente, Ajax en PSV hebben dit seizoen geluk. Zij kunnen namelijk alle stadions in Nederland bezoeken in één seizoen. Wat wil je nog meer? Uiteindelijk is dat de droom van elke voetbalsupporter. De supporters kunnen uiteraard alle wedstrijden van hun eerste elftal zien als zij dat willen. Maar het kan natuurlijk dat je een keer uitgekeken bent op de stadions in de eredivisie. Dan is er voor de supporters een alternatief: Ze kunnen naar de eerste divisie!

Een droom komt uit, want nu kunnen de Enschedeërs, Amsterdammers en Eindhovenaren naar bijvoorbeeld Velsen, Oss en Dordrecht, plaatsen waar ze waarschijnlijk nog nooit geweest zijn. Een beetje beginnende groundhopper kan dit seizoen een goede slag slaan en alle stadions in Nederland ‘vincken’, zoals de groundhoppers dat zo mooi zeggen. Daarna kunnen ze in andere landen gaan kijken wat er te doen is.

Het klinkt allemaal prachtig, maar het kan ook zomaar eens flink tegen gaan vallen. We nemen als voorbeeld de eerste wedstrijd van Jong FC Twente. Voor de Enschedeërs een mooi uitje, want MVV is een leuke club en Maastricht heeft een prima binnenstad met dito kroegjes. Je zou bijna een hotelovernachting regelen bij het zien van het affiche. Helaas werkt het niet zo. Als je als Jong FC Twente supporter naar MVV-uit wil moet je verplicht met de bus. En je moet nog opschieten met opgeven ook, want er zijn maar honderd kaarten beschikbaar. Meer doet MVV er uit veiligheidsoverwegingen niet in de verkoop. Het kaartje kost ‘maar’ 24,20 euro, omdat het wedstrijdkaartje voor de weggeefprijs van 4,20 euro de deur uitgaat. Het busvervoer zelf kost 18 euro’s en die extra 2 euro is gereserveerd voor een zogenaamde risicotoeslag. En oja, alcohol is verboden op de heenweg.

Dat is nog eens een confronterend begin van de competitie. Jong PSV maakte al bekend dat ze liever geen uitsupporters ontvangen en bij FC Den Bosch zitten ze ook niet erg te wachten op supporters van ‘tweede’ elftallen. Publieksvriendelijker is de eerste divisie er niet op geworden. Wij raden de supporters van Jong FC Twente, Jong Ajax en Jong PSV toch nog maar even goed na te denken of ze de juiste keus hebben gemaakt, want een seizoen eerste divisie kan zomaar een hoop frustratie opleveren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s