Wereld van verschil

Vorig seizoen ergerde je je vooral groen en geel als je naar PSV keek. Er zaten een groot aantal kwallen in het elftal. Als je supporter bent is dat vast mooi om naar te kijken, maar als neutrale liefhebber kreeg je vanzelf een hekel aan de Eindhovenaren. Jongens als van Bommel en Strootman wil je alleen goed vinden als ze in je eigen team spelen. En dan hadden ze ook Toivonen, Willems, Mertens en Lens nog, spelers die ook wel in waren voor problemen. De publieke opinie keerde zich tegen PSV en dat kan nooit de bedoeling zijn geweest.

Na de eerste wedstrijd van PSV in de Champions League tegen Zulte Waregem is alles anders. De voetballiefhebber houdt weer van PSV. De jonge honden speelden frank en vrij. Dit was uiteraard gestimuleerd door de nieuwe hoofdcoach Philip Cocu. Cocu heeft het in zich om een topcoach te worden, net als Frank de Boer dat nu al is. Beiden hebben in Oranje bewezen over een flinke dosis voetbalslimheid te beschikken. Nu is het de taak van de heren om dit over te brengen op hun spelersgroepen. De Boer lukt dat inmiddels aardig met drie kampioenschappen. Cocu moet dat allemaal nog bewijzen, maar daar hebben wij alle vertrouwen in.

Met een gemiddelde leeftijd van 22,7 jaar heeft PSV een ultra jonge ploeg. Maar wat speelden ze dinsdag aanstekelijk zeg. Vanaf de eerste minuut waren de jongens overal en naast het vele loopvermogen viel ook de voetballende kwaliteit op. Jongens als Rekik, Brenet, Bakkali, Depay, Locadia en Zoet vielen voor het eerst op voor het grote publiek en niet zo’n klein beetje ook. Tel daar de fantastische Maher en de controlerende Schaars op. Nederland heeft genoten van PSV. Dat is weleens anders geweest.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s