De scheet

Het gebeurde zondagmiddag rond half drie in het uitvak van het Utrecht stadion. Go Ahead Eagles was op bezoek in Utrecht, voor het eerst sinds jaren. Maar liefst zeshonderd supporters waren er meegereisd om de terugkeer in de eredivisie te vieren. Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor de overledenen die betrekking hadden op FC Utrecht, niet echt iemand in het bijzonder.

Als uitsupporter ben je dan toch wat nonchalanter. Uit respect hou je je mond, maar de kans dat je met je telefoon in je hand staat om door je twitter timeline te scrollen is aanwezig. Het is geen desinteresse, maar als het jezelf niet aangaat werkt dat bij velen vaak zo. In het uitvak was het uiteraard wel doodstil. De supporters van Go Ahead Eagles toonden respect.

En toen liet iemand opeens een scheet. Uit het niks, want het was doodstil. Het was geen overtuigende, maar toch hard genoeg om te horen. Zo’n kleintje, die soms gewoon ontsnapt, zonder dat je het door hebt. In bed wil dat ook wel eens gebeuren. Het kan spanning zijn, of je bent te relaxed. Maakt allemaal niet uit. Het gebeurde en dan schiet je als supporter in de lach, want een scheet tijdens een minuut stilte verwacht je niet. Supporters tikten of keken elkaar aan. Glimlachjes volgden. Natuurlijk had iedereen het gehoord. De minuut duurde opeens heel lang. Uiteindelijk kon iedereen de lach nog net inhouden, om na het verlossende fluitsignaal in lachen uit te barsten. Lachen om een scheet. Heerlijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s