Matchday: Schreeuw om aandacht

We spelen inmiddels alweer een wedstrijd of drie in de Eredivisie. Het gaat best aardig met vier punten uit drie wedstrijden en we staan prima in het linkerrijtje. Er valt niets te klagen. Dat doen we hier dan ook niet. Klagen doe je in de eerste divisie, als je ploeg niet bij de eerste vijf staat. Dan heb je er ook wel recht toe. Nu in de Eredivisie is er echter een nieuw fenomeen. Een gebrek aan aandacht. We hebben de afgelopen maanden van alles meegemaakt en voor de gemiddelde supporter is het de mooiste tijd uit zijn of haar loopbaan.

Supporters willen echter nog meer aandacht. Blijkbaar is al het nieuws in de Stentor, de Voetbal International, en noem al die blaadjes maar op, niet genoeg. De pijlen worden nu vooral gericht op de alom bekende praatprogramma’s Studio Voetbal op zondagavond en Voetbal International op maandag en vrijdagavond. Veel supporters vinden dat daar meer over Go Ahead Eagles gesproken moet worden. Nu komen we er volgens de Deventer criticasters maar bekaaid vanaf met zeven komma zes seconden spreektijd.

In Voetbal International meldde Johan Derksen dat Go Ahead Eagles helemaal niets in de eredivisie heeft te zoeken. Heel Deventer stond op z’n kop. Wat dacht die snor wel niet? In Studio Voetbal zei Co Adriaanse precies hetzelfde. Financieel is het onmogelijk om structureel in de eredivisie te blijven volgens de werkloze trainer. Uiteraard kreeg hij ook de volle laag op de bekende social media uit de regio Deventer. Het is nu dubbelop. Go Ahead Eagles krijgt al weinig aandacht en die aandacht die ze krijgen is dan ook nog negatief. Het is wat hè.

Laten we het eens anders bekijken. Wij spelen in de Eredivisie. Wat anderen daar van denken is toch helemaal niet belangrijk? Wij hebben tot nu toe een toptijd gehad. Zelfs de nederlaag in Eindhoven lachen we om. We waren daar met vijfhonderd man en het was nog gezellig ook in het uitvak. De wedstrijd thuis tegen FC Den Haag was zo veelbelovend dat we nog zestien keer uitkijken naar een thuiswedstrijd. De sfeer op die avond was voor Deventer begrippen uniek. Alle journalisten die erbij waren hebben hetzelfde geschreven. Er was volop waardering.

Supporters willen soms te veel. De gemiddelde televisiekijker wil teksten over Ajax, PSV en Feyenoord. Dat is al jaren zo en je moet niet gaan verwachten dat het met Go Ahead Eagles in de Eredivisie opeens gaat veranderen. Laat ons toch lekker in de luwte onze wedstrijden spelen. Wij moeten genieten van de sfeervolle Adelaarshorst. Die momenten dat wij tevreden naar huis gaan, die moeten we koesteren. Wat de rest daar over zegt en vooral die daar niets over zegt is toch helemaal niet belangrijk?

Deze column had eigenlijk in de eerstkomende Matchday moeten staan, ware het niet dat tussendoor DeventerVoetbal.nl met een redelijk eenzelfde column kwam waar we het ook helemaal mee eens zijn. Deze om precies te zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s