Boekrecensie: Twee keer drie kwartier

We lezen veel boeken, misschien wel te veel. Het boek ‘Twee keer drie kwartier’ van Martin en Koos Groenewold werd blind gekocht. Volgens de beschrijving krijgen we in dit boek een intrigerend kijkje achter de schermen bij FC Groningen. Wees eerlijk, zo’n beschrijving belooft veel. Het was ook een onrustig seizoen met Robert Maaskant aan de macht. Maar helaas. Het boek intrigeert niet. Geen sappige details over de trainer of mysteries rondom de dikte van Género Zeefuik.

Het boek heeft wel veel statistieken. Zo kan je van alle wedstrijden van FC Groningen de cijfertjes lezen. Leuk voor de liefhebber, maar storend als het om de zoveel pagina’s terugkomt. De stand van de eredivisie na elke speelronde komt op een gegeven moment toch wel de strot uit. Wel leuk en interessant zijn de interviews van diverse interessante personen van FC Groningen. Regelmatig ontbreekt echter de link met seizoen 2012-2013.

Misschien is het boek leuk voor supporters van FC Groningen, maar de neutrale lezer brengt het weinig schokkends. Toch nieuwsgierig geworden na dit stukje, ga dan naar http://www.martingroenewold.nl/#Startpagina

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s