Matchday: Wereld van verschil

Het ligt ongeveer vijf kilometer van elkaar af, maar het is uiteindelijk een wereld van verschil. Sportpark Aalsterweg en het Philips stadion. Twee stadions in één stad. Voor de voetballiefhebber in Eindhoven niets te klagen. Heb je zin in voetbal, dan is er altijd wel een alternatief. En op elk niveau. Kom je uit Eindhoven dan kan je alle betaald voetbalclubs zien. Tegenwoordig de clubs uit de Eerste Divisie een keer dubbel met het belachelijke Jong PSV erbij. Belachelijk, omdat ze bij een aantal wedstrijden geen supporters van de tegenpartij toe mogen laten. Als wij nog Eerste Divisie waren geweest, hadden we dat gezeik vast ook gehad.

Maar wij zijn dit seizoen geen Eerste Divisie. Zaterdag konden we met de auto naar het grote PSV. Er was ruimte voor tachtig auto’s vol supporters uit Deventer en daar werd dan ook volop gebruik van gemaakt. Waar normaal stress overheerste als Go Ahead Eagles tegen FC Eindhoven speelde, ging het nu met een veel groter aantal uitsupporters heel erg relaxed. Bij PSV kan men blijkbaar beter omgaan met meer uitsupporters. Dat ze in Eindhoven een parkeerplaats niet fatsoenlijk aan kunnen geven zien we maar even door de vingers.

Het is wel heerlijk om na zeventien jaar een keer niet naar FC Eindhoven te hoeven. Het stadion waar je flink depressief kan worden, kon eindelijk overgeslagen worden. Het is ondanks tien trappen omhoog richting de tweede ring een genot om dan het Philips stadion binnen te stappen. De steile tribune met een paar flinke netten voor je snufferd. Het klinkt niet heel uitnodigend, maar dat nemen we op de koop toe. Dit duizendmaal liever dan het uitvak in het Sportpark Aalsterweg, waar de spinnenwebben in de hekken hangen. Het Philips stadion is een écht stadion. Tribunes waar je u tegen zegt. 35000 toeschouwers erbij. Als je in zo’n stadion bent heb je meteen het gevoel dat je meetelt. Eenmaal in het Sportpark Aalsterweg wil je vooral weer naar huis.

Het bevalt me wel die terugkeer in de Eredivisie. En de gastvrije benadering in Eindhoven van afgelopen weekend al helemaal. Waar ze bij Jong PSV dus keihard uitsupporters weigeren, zijn ze bij het echte PSV zeer vriendelijk. Er heerste geen spanningen. Supporters van beide clubs liepen door elkaar heen. Waar de Go Ahead Eagles supporters in de Eerste Divisie als volksvijand nummer 1 werden gezien, zijn we in Eredivisie gewoon één van de achttien. Laat dit een voorbode zijn voor de rest van het seizoen. Een groot aantal wedstrijden leent zich voor deze gastvrije benadering. En daar kunnen wij als supporters van profiteren. De uitvakken moeten dit seizoen vol, want met de supporters als twaalfde man gebeuren er mooie dingen. Dat weten we inmiddels wel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s