Ricksen op de boekentoer

Een talent was het altijd. Op rechtsback had hij een gouden toekomst voor zich. Een aanvallende verdediger doet het overal goed. Uiteindelijk kwamen er tal van clubs op zijn CV te staan. Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers, Zenit St. Petersburg en uiteindelijk weer Fortuna Sittard. Tussendoor speelde hij ook nog twaalf interlands. Niks mis met zo’n carriere. De meeste bekendheid kreeg hij echter als alcoholist. Vooral in Schotland hield Fernando Ricksen wel van een drankje.
Dinsdag in het programma Bureau Sport zei Ricksen dat hij zijn verslaving nu goed onder controle heeft. Als je hem zo hoort praten, is er lichamelijk wel van alles gebeurd. Echt overtuigend klinkt Ricksen niet. Hij oogt gespannen en de manier van spreken verraadt veel.
‘Vechtlust’ heet de biografie van Ricksen, die eind van dit jaar verschijnt. Het is te hopen dat hij nog alles weet wat er allemaal in zijn carrière gebeurd is, want dan kan het een aardig verhaal opleveren. En dan kan het boek zo in de boekenkast naast die van Andy van der Meijde.

Voor meer kijk je hier vanaf minuut 6.35

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s