Hup Holland Hup

Woensdagavond was het weer zover. Misschien is het wel typisch Nederlands. Het elkaar niks gunnen. Wat was er weer een pret omdat PSV uitgeschakeld werd in de Champions League. ‘Terecht!’ ‘Waar zijn de PSV’ers nu met hun praatjes?’ Twitter en Facebook stonden weer vol met blabla teksten. Vanavond zal het ook weer raak zijn als Feyenoord er toevallig uitvliegt tegen Krasnodar. AZ heeft zich gelukkig voor 99% zeker geplaatst.

Het kan aan ons liggen, maar wij zijn pro Nederlands. Nationalisten kan je het noemen. Alles voor Nederland. En wij willen dan ook dat Nederlandse clubs zo lang mogelijk in de Europese competities zitten. Het hele puntenverhaal in Europa zal ons een worst wezen, maar wij kijken op dinsdag, woensdag en donderdag graag naar Nederlandse clubs. Ajax op dinsdag, PSV op woensdag en Feyenoord en AZ op donderdag. FC Utrecht en Vitesse hadden daar ook nog bij moeten zitten, want dan was er op donderdag nog keus ook.

Zonder die clubs moeten we het doen met een Manchester United tegen Basel of Galatasaray tegen Benfica. Lekker interessant. Je zou bijna wat anders gaan doen op zo’n avond in plaats van voetbal kijken. Op donderdag willen we ook Nederlandse clubs naast PSV. En dan mogen ze dit seizoen die Europa League voor het gemak wel even serieus nemen, anders kijken we over een paar maanden naar Krasnodar tegen Racing Genk. Totaal oninteressant.

Daarom moeten we de Nederlandse clubs steunen wanneer dat kan. Niet altijd afzeiken en hopen dat men verliest. Dat is zo makkelijk. Alsof je daar voldoening uit haalt. Hup Holland Hup dus, ook vanavond weer!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s