Boekrecensie: In de ban van de bal 2

Net als in Nederland begint er in België steeds meer een voetbalboekencultuur te ontstaan. Zo verschenen er de laatste maanden boeken als ‘Houwaart, de Mos en Boskamp’ van Wim de Bock, het twijfelachtige ‘Speler X’ en het vermakelijke ‘In de ban van de bal’ van Dave Peters. Het laatste boek werd zo enthousiast ontvangen dat er snel een vervolg op moest komen. En dat vervolg is nu al uit. Het boek heeft de simpele titel ‘In de ban van de bal 2’ meegekregen.

Hou je van kleedkamerverhalen en Belgische voetbal dan is dit het perfecte boek. In het boek komen onder andere Piet den Boer, Luc Nilis, Gert Verheyen en Dennis van Wijk aan het woord. Zij vertellen honderduit over belevenissen tijdens hun lange carrières. Dave Peters geeft ze de ruimte om leuke verhalen te vertellen en voegt met zijn feitenkennis interessante punten bij.

Wat het boek nog kleurrijker maakt zijn de Panini plaatjes die bijgevoegd zijn. Als je dus even geen zin hebt om te lezen, ga je gewoon ouderwets Panini plaatjes plakken, net als vroeger…
De interviews blijven heerlijk boeien. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Vital Borkelmans, die voor dat hij voetbalde in de mijnen werkte of het echte verhaal van Ratko Svilar en zijn bontjassen. Hier zijn nog spelers aan het woord gelaten die de mediatrainingen links hebben laten liggen.

Het boek is bij de bekende internetwinkels verkrijgbaar.

Dave Peters hier met zijn eerste boek (Bron: Het Nieuwsblad)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s