Boekrecensie: En jaren nog hierna…

125 jaar supportersgeschiedenis. Krijg dat maar eens in één boek. Het is een groepje Sparta-supporters gelukt. In het megaboek ‘En jaren nog hierna…’ is vrijwel alles wat er te vinden was over Sparta-supporters gebundeld. Het boek heeft een groot A4 formaat en telt bijna driehonderd pagina’s, waardoor het een beetje lijkt op de klassieker ‘F-side is niet makkelijk’. Beide boeken zijn qua inhoud echter totaal niet te vergelijken.

Dit boek gaat terug naar 1888, toen de club Sparta opgericht werd. Je zou denken dat er over die tijd weinig informatie te vinden is, maar de makers van het boek zijn de archieven ingedoken en zijn met mooie verhalen gekomen. Auteur Jesper Neeleman zegt in het voorwoord dat hoe meer hij zich in de geschiedenis verdiepte , hoe boeiender het werd. En als je eenmaal in het boek begonnen bent, kan je het moeilijk wegleggen. De leuke verhalen, afgewisseld met prachtige foto’s zorgen er voor dat het blijft boeien. Vanaf 1888 tot en met 2013 krijg je verhalen over en van supporters. De successen van de club en de dieptepunten. Alles komt voorbij.

Sparta is een unieke club in Nederland met een hele aparte diverse supportersschare. Een prettige club om te bezoeken en waar een echte voetbalsfeer hangt. Over de club zijn al meer interessante boeken verschenen, maar dit is toch wel de echte klapper. Het boek is her en der in Rotterdam te koop. Uiteraard kan je het ook op internet bestellen, bijvoorbeeld hier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s