Boekrecensie: Ons Gantoise

Ok, de titel is wat misleidend, maar we hebben het hier toch echt over een Belgisch boek. Ons Gantoise staat voor AA Gent. Die club speelde vorig seizoen voor het laatst in het Jules Ottenstadion en dat werd gebruikt om een prachtig boek te maken over de club en het oude stadion. In België zijn ze niet zo van het bouwen van nieuwe stadions, maar in Gent moesten ze er toch aan geloven. Inmiddels wordt er in een gelikt stadion gespeeld met een sponsornaam erop. Modern voetbal.

Voor de liefhebbers van oldschool AA Gent is er nu dit boek. ‘Ons Gantoise’ staat boordevol prachtige foto’s van het Ottenstadion en de supporters van AA Gent. De laatste wedstrijd tegen Standard Luik is de laatste wedstrijd ooit en wordt uitgebreid beschreven. Foto’s van huilende supporters en supporters die het veld voor de laatste keer bestormd hebben zeggen genoeg.

Hou je een beetje van Belgisch voetbal, dan moet je dit boek in je bezit hebben. Voor maar 25 euro ben je spekkoper. ‘Dit is geen boek over voetbal, maar over vriendschap. En over afscheid.’ staat er op de achterkant. Daar hebben we niets meer aan toe te voegen. Aanwinst voor elke voetbalboekencollectie.

Een klein voorproefje? Kijk dan hier: Ons Gantoise

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s