Boekrecensie: De mannen die vooraan staan

Yoeri Kievits brak vorig seizoen publiekelijk door met zijn boek ‘Rotterdam Hooligan’, dat een ware bestseller werd. Dat boek ging over de hooligans van Feyenoord, met hemzelf in de hoofdrol. De meningen over het boek waren verdeeld. De een vond het maar chaotisch en matig geschreven en anderen vonden het fantastisch sensationeel leesvoer. Bij dit soort boeken heb je nou eenmaal veel verschillende meningen. Het publiek kreeg een gezicht bij een hooligan van deze tijd en daar werd van gesmuld.

Nauwelijks een jaar later ligt de opvolger al in de boekhandels. Kievits is langs diverse clubs gegaan en heeft daar de plaatselijke hooligans geïnterviewd. ‘De mannen die vooraan staan’ is een toepasselijke titel van het boek, omdat het hier om topboys gaat van bijvoorbeeld FC Den Haag, Go Ahead Eagles, FC Groningen, NEC en FC Utrecht. De clubs waar de huidige generatie Feyenoord-hooligans geen goede band mee heeft hebben dit boek niet gehaald. Je hoeft dus niet te zoeken hooligans van Ajax, FC Twente en NAC.

Het levert weer veel smeuïge verhalen op. Het is soms jammer dat Kievits zelf te veel Feyenoordverhalen in diverse hoofdstukken verwerkt, terwijl juist de mannen van de andere clubs de betere verhalen hebben. Juist door de verhalen van de andere clubs is dit een mooi inkijkje in de altijd schimmige wereld van de harde kernen.

Dit boek is verkrijgbaar bij elke zichzelf respecterende boekhandel.

Advertenties

One thought on “Boekrecensie: De mannen die vooraan staan

  1. Pingback: Recensie: Yoeri Kievits - De mannen die vooraan staan | Ranking the Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s