Jeroen Grueter

‘Die Balotelli is toch wel een topspeler hoor’. Het was ergens tegen het einde van de wedstrijd toen Jeroen Grueter, de commentator bij AC Milan tegen Ajax dit zei, nadat Balotelli weer expres struikelde over een Ajax-speler. Ik klapperde even met mijn oren. Hoorde ik dat nou goed? Balotelli had tot dan aan toe alleen maar op de grond gelegen, overtredingen uitgelokt, tegenstanders verbaal bedreigd, geschopt en irritant gedaan. Voetballend viel hij op geen enkele manier op. Grueter vond hem echter een topspeler…

Het is een probleem van de gemiddelde Nederlandse commentator bij Champions League wedstrijden bij de NOS. De tegenstander wordt altijd heel goed gemaakt, terwijl je dat in de wedstrijd helemaal niet terugziet. Zo zijn Spanjaarden en Italianen altijd heel gewiekst. Weten zij hoe het voetbal gespeeld moet worden en meer van die onzin. De Nederlandse clubs, Ajax dan voornamelijk, worden vooral zakelijk becommentarieerd, ondanks hun vaak positieve insteek. Al leek Grueter wel even van zijn commentaarstoel op te springen bij de kans van Klaassen in de laatste seconde. Maar over het algemeen mag het wel wat nationalistischer..

Dat Grueter Ballotelli een topspeler noemt na zo’n verschrikkelijke vertoning is storend. Hij moet van hem walgen na zo’n wanprestatie. Natuurlijk zijn er ook beelden van Balotelli waar hij de pannen van het dak speelt. Maar er zijn meer beelden waarop hij er met de pet naar gooit. Woensdag blonk hij uit in irritant zijn. Hij mocht het woord voetballer helemaal niet dragen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s