Boekrecensie: Avondje NAC (Deluxe)

Deze week zijn de fotoboeken aan de beurt. Als eerste is ‘Avondje NAC, een liefdesverklaring’ van Sjoerd Mossou aan de beurt. Nu merkt elke fanatieke terecht op dat dit boek al heel oud is en dat klopt ook nog. Er is in december vorig jaar echter een zogenaamde deluxe versie verschenen van het boek. Dezelfde tekst van Mossou met nog een paar verse artikelen. Maar het gaat in deze editie om de foto’s. Als je dit boek voorheen nog niet gelezen hebt, gaat het uiteraard ook om de tekst. Avondje NAC is in 2012 al genoeg geroemd als hét supportersboek van deze tijd. De clubliefde spat er vanaf bij Mossou.

Maar terug naar de foto’s. Marco Magielse is de fotograaf waar het allemaal om draait in dit boek. Hij schiet al jaren foto’s bij NAC. Dat deed hij ook al in die jaren negentig en die foto’s komen nu heel goed van pas. Magielse heeft tientallen foto’s van het oude stadion aan de Beatrixstraat aangedragen. Het is prachtig materiaal en gelukkig is het goed bewaard gebleven. Veel van die oude foto’s hebben al eens in een boekje gestaan, dat alleen in Breda bekend zal zijn en gaat over het park waar het oude stadion van NAC stond.

De rauwe voetbalsfeer uit die tijd komt helemaal terug bij het zien van de foto’s. Magielse heeft ook recent werk toegevoegd, waardoor er een goed beeld ontstaat van het toen en nu. Heb je Avondje NAC nog niet in huis dan heb je geluk, want met foto’s erbij is het plaatje helemaal compleet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s