Boekrecensie: The Homes of Football: Where the Heart is

Je hebt fotoboeken en je hebt fotoboeken. Sommige boeken zijn van grote klasse. We hebben er eentje te pakken. Of maak er maar een van, want het is een flinke. Bijna tweehonderd pagina’s foto’s uit Engeland. Soms van een verdwaalde speler of trainer, maar vooral van supporters en stadions. Poserende supporters, huilende supporters, zoenende supporters en plassende supporters. De kwaliteit druipt van de foto’s af. ‘The Homes of Football’ met als ondertitel ‘Where the Heart is’ is een aanwinst voor elke boekenselectie.

Stuart Roy Clarke heet de fotograaf van de foto’s in dit nieuwe boek. ‘Football in our Time’ was al een topper, ‘The Passion of a Nation’ een leuk tussendoortje, ‘The Cradle of the Game’ overtrof dat en nu is er dus ‘The Homes of Football’. Vier keer bingo. Kijk alleen maar even naar de voorkant van het nieuwe boek en je weet genoeg. Verder beschrijven heeft weinig zin. Je moet dit boek meemaken.

Een voorproefje kan je vinden op de site van Clarke. Neem daar dus vooral een kijkje hierrrrr. Om het boek te kopen moet je wel even je best doen, want het is vooralsnog alleen in Engeland te koop.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s