De beste jeugdopleiding…

Het leek een mooie avond, ergens in november. Henk ten Cate was aan het woord in de sponsorlounge van Go Ahead Eagles. En als Ten Cate aan het woord is, luistert iedereen in Deventer. Hij wordt gezien als een held van vroeger. Die wat terug wil doen voor de club.

Ten Cate blies de aanwezigen helemaal omver met zijn ambities. Go Ahead Eagles gaat weer de beste jeugdopleiding van Nederland krijgen, vertelde hij. Het kwijl liep bij sommige aanwezigen uit de mond. Net als vroeger wordt de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles weer een begrip, als we Ten Cate mochten geloven. Deventer liep even de polonaise, ook omdat de samenwerking met FC Twente werd opgezegd. Dan kiezen de talenten vanzelf voor Go Ahead Eagles.

Nu twee maanden later is het vooral stil rondom de benoemde jeugdopleiding. Van Ten Cate is sinds die avond in november niets meer vernomen. Zijn partner in dit project, John Oude Wesselink, kreeg een skiongeluk en stond dus een tijdje op non-actief. Gelukkig zijn er nog drie andere minder bekende namen bij dit project betrokken, zodat het project niet helemaal stil kwam te liggen. Er moet namelijk heel veel gebeuren vóór begin mei. Die maand is de deadline, omdat er daarna niet heel veel meer mogelijk is qua spelerswisselingen. Volgens de plannen moet er eind mei een A-, een B- èn een C- selectie staan, na de nodige selectietrainingen. Dat zijn ongeveer zestig spelertjes. Daar is wel wat scoutingwerk voor nodig.

‘We’ hebben dus nog drie maanden te gaan. Er sijpelt bijzonder weinig nieuws door over de beste opleiding van het land. Alleen is er een emailadres bekend gemaakt, waarmee er gecorrespondeerd gaat worden. Maar er is nog geen complex, nog geen geschreven jeugdplan, er zijn nog geen trainers, niks. Er is in ieder geval nog niets in de media verschenen. Dat kan een goed teken zijn, maar in Deventer komt al het mogelijke nieuws toch wel uit. Er zijn nu zelfs nog geen geruchten. Aangezien er bij diverse Deventer clubs spelers ‘geronseld’ moeten worden, zouden er minimaal geruchten moeten zijn. Het klinkt allemaal een beetje zorgwekkend.

Het lijkt erop dat Ten Cate iets te hoog van de toren heeft geblazen, met het idee dat het allemaal wel even snel kon worden geregeld. Misschien zit ik er helemaal naast en gebeuren er achter de schermen mooie dingen, maar ik maak me wel zorgen. Als er geen opleiding van de grond komt, zou dat een afgang zijn na zoveel mooie woorden. Het is te hopen dat er aan een escape gedacht is, anders heeft Go Ahead Eagles het contract met FC Twente iets te snel opgezegd…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s