Matchday: Buitenlands oefenen

Als een van de weinige clubs in de eredivisie oefende Go Ahead Eagles niet in het buitenland deze afgelopen winterstop. Qua weersomstandigheden viel het allemaal wel positief uit. De temperaturen waren goed en Go Ahead Eagles benutte het dorp Garderen als locatie van het trainingskamp. De spelers haalden geintjes met elkaar uit en alles was prima geregeld volgens de kenners. Foeke was tevreden met alles wat voor handen was. Hij snapte ook wel dat er geen gekke dingen gedaan konden worden. Hij maakte er nog een grapje over die de rubriek ‘De TV draait door’ haalde en dan doe je het gewoon goed. Voor de mensen die geen televisie kijken: Foeke vertelde dat ze met de bus naar Düsseldorf wilden rijden om vanaf daar naar Amsterdam te vliegen om daar weer de bus naar Garderen te pakken. Gewoon voor het vakantiegevoel.

Ik zag foto’s van Feyenoord op trainingskamp in Marbella. Het was er mooi weer. Supporters waren meegereisd. Een stuk of duizend stonden in hun shirtjes langs de kant bij een oefenpot. Feyenoord-supporters zijn uiteraard vrij uniek hierin. Die grijpen dit soort uitjes meteen massaal aan. Hoe supporters van andere clubs dat aangepakt hebben tijdens trainingskampen van hun clubs weet ik niet, maar hoe mooi is het om tijdens de winterstop even een midweekje te pakken richting een warm land waar jouw clubje verblijft? Lekker in de zon aan de Spaanse of Portugese kust. Als het echt moet is de Turkse kust ook goed. Als er maar een kust is. En zon. En cafés.

Helaas is het er nog nooit van gekomen, een leuke oefentrip naar het buitenland. Ook tijdens voorbereidingen zitten we altijd vast aan het bekende liedje in Terwolde en omstreken. Na twee wedstrijden in Terwolde komt de sleur er al in tegenwoordig. Het is denk ik tijd om daar eens gedeeltelijk van af te stappen. Geen trainingskampen meer in Epe, maar echte trainingskampen in het buitenland. Andere clubs gaan er ook elk jaar serieus op uit. Het hoeft niet ver te zijn. Clubs trekken er op uit naar Duitsland, België of Engeland. Andere clubs die door sponsoren echt uitgenodigd worden, mogen naar verre oorden. Dat hoeft van mij niet. Een van de drie genoemde landen is prima. Dat moet ook een doel zijn van Go Ahead Eagles. Een tijdje geleden werd er bijvoorbeeld geroepen dat we de 21e club van de Premier League zouden zijn. Mooi, dan gaan we dus naar Engeland. Kies één of twee volksclubs uit en boeken maar.

We moeten een keer af van dat ‘gewone’. Sinds de promotie zijn we namelijk niet meer gewoon. Er is een frisse wind voelbaar en daar hoort een ander oefenprogramma bij. Ik bied me hierbij aan om clubs uit te zoeken waar we tegen kunnen spelen. Belangrijk is dat het makkelijk bereikbaar moet zijn voor supporters. Voor de supporters is het immers bedoeld. Ik zie kansen voor vernieuwing. De troosteloze oefenwedstrijd tegen Almere City Efsie ben ik alweer vergeten. Op naar een mooie buitenlandse toekomst!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s