Youtube-held

Prachtig hoe Go Ahead Eagles opeens met een ‘onbekende’ keeper op de proppen kwam. Wie had verwacht dat er een Deens international bij ons onder de lat zou staan? Stephan Andersen is de naam, maar dat weten jullie inmiddels wel. De keeper heeft alle media al gehaald. Eerst omdat hij uit het niks zomaar bij Go Ahead Eagles onder contract stond en ook dat hij de eerstvolgende wedstrijd niet mee mocht doen, omdat er een bepaalde instantie niet meewerkte. Zwaar kloten natuurlijk, maar daar hebben we het niet meer over. We gaan er vanuit dat hij bij zijn debuut afgelopen woensdag tegen RKC de nul gehouden heeft, maar dat kunnen we op het moment van schrijven niet voorspellen.

Of toch wel? Ik zag een filmpje op Youtube. Ik kwam het ’s ochtends tegen, op een regenachtige zaterdag. Heerlijke ochtenden zijn dat om lekker dom van je af te kijken. Nieuwe en oude muziek checken, even zoeken op slechte Deventer filmpjes en uiteraard de laatste voetbalfilmpjes kijken. Zo kwam ik ook het filmpje over Stephan Andersen tegen, onze nieuwe ster. Zoek op Youtube met de volgende zoektermen: Stephan, Andersen en Highlights en je hebt een volle bak. Twee minuten en veertig seconden topmomenten van Andersen, samengesteld door zijn management Pro XI. Begeleid door een trendy muziekdeuntje volgt de ene na de andere redding. In het filmpje heerst Andersen in de zestien meter. Hij pakt alles, zelfs van bekende spelers als Ronaldo en Van Persie. Hij bokst ballen weg, komt sterk uit en gooit de bal soepel naar de andere helft. Allemaal geen enkel probleem voor Andersen. Na het zien van dit filmpje is het wel duidelijk. We hebben de beste keeper van de wereld aangetrokken voor de laatste maanden van dit seizoen. Een ander filmpje met daarin een verschrikkelijke poedel bij Everton-uit vergeten we even.

Andersen staat onder contract bij Pro XI Management, dat belangen behartigd van veelal Deense spelers. Andersen is zoals bekend Deens international met drieëntwintig caps achter zijn naam. Pro XI heeft het Youtube-filmpje ook in elkaar gezet. Op de site staan van meer spelers hoogtepunten uit de carrière. Een fijn stukje reclame. Maak van jezelf een filmpje met alleen maar acties die lukken en je staat zo onder contract bij een profclub. Alleen zal het voor de gemiddelde supporter lastig zijn om ook maar twintig seconden te vullen. Dat is het uploaden niet waard.

We kunnen dus gigantisch in de zeik genomen worden door de Denen. Maar dit is meer materiaal voor de doemdenkers. Met Andersen hebben we een international in huis en dat moeten we koesteren. Hoe mooi is het dat een speler met zijn staat van dienst voor het kleine Go Ahead Eagles kiest. In plaats van Estadio Benito Villamarin in Sevilla staat hij onder de lat in De Adelaarshorst. Dat scheelt toch al snel een kleine vijftigduizend toeschouwers. Ik kijk nu al uit naar zijn saves, want een ding is zeker: Hij krijgt veel te doen. Heb je daar geen zin in als keeper,  zit je bij Go Ahead Eagles in de eredivisie op de verkeerde plek. Maar met die saves zit het wel goed. Ga maar snel naar Youtube.

(Deze column staat in de Matchday van Go Ahead Eagles -AZ)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s