Boekrecensie: Waarom België (geen) wereldkampioen wordt

Boeken van Herman Brusselmans zijn altijd spraakmakend. Vaak gaat het helemaal nergens over, maar leest het wel lekker weg. Brusselmans was vroeger een talent op voetbalgebied, maar hij brak nooit door. Nu is er eindelijk een boek waarin hij over voetbal zelf schrijft. Samen met Gunther Schepens, die in het verleden uitkwam voor AA Gent en Standard Luik, gaat hij in op het Belgische elftal en het aankomende WK in Brazilië.

Aan de hand van zestien stellingen wordt de sterkte en de zwakte van de Belgische ploeg gemeten. Zo vinden de schrijvers dat België de beste doelman en beste centrale verdediger van de wereld heeft, maar ze zijn ook wel zo realistisch om te zien dat de hype die gecreëerd is rondom het Belgische elftal overdreven is. ‘Zo goed zijn we ook weer niet’ is hun conclusie. Schepens zorgt voor het serieuze onderdeel in het boek. Brusselmans wijkt daar nog weleens van af en zo kan je opeens dingen lezen over groen voorvocht, achterwaarts in de poes naaien, natte preut, muilen en wrijvingen over zijn pietje

Deze gevarieerde teksten zorgen voor een mooi beeld van de Belgische ploeg, waar we misschien nooit zo goed op gelet hebben, omdat we ons vaker fixeren op ons eigen Oranje. Lekker leesvoer dus met het oog op het toernooi dat al sneller begint dan je denkt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s