Snoep graaien

Het waren maar 63 woorden in de Stentor, maar toch was het best een opzienbarend nieuwsartikel. ‘Vrijwilligers verduisteren snoep’ was de titel van het stuk. In december 2012 konden een vader en zoon de verleiding niet weerstaan en pikten tijdens hun vaste uitje als vrijwilliger bij Go Ahead Eagles voor zeventig euro aan snoepwaren. Ze werden gesnapt en kregen deze week beiden een straf van veertig uur dienstverlening van de politierechter. En dat voor zeventig euro aan snoep. Slechte score.

En dan gaan we ons even inbeelden hoe zoiets gegaan kan zijn. Het was in 2012, dus Go Ahead Eagles speelde nog eerste divisie. Tegen wie is niet bekend, laten we Veendam nemen. Dan wordt er nog een keer over die club gepraat. Het is koud en de supporters uit Deventer nemen die avond flink in. Je moet toch wat in de eerste divisie. Beter dronken worden, dan chagrijnig naar huis. Vader en zoon zijn ook van de partij als vrijwilliger. Ze kijken naar de verkopers die supporters helpen met koffie en andere lekkernijen. En laten zij dat nou zelf ook dol zijn op lekkernijen!

Toevallig kennen wij een klein beetje de catering van Go Ahead Eagles. Elke verkoopstand heeft een apart hoekje voor andere spullen dan bier en Smirnoff Ice. Heel soms halen we er wel eens een zak chips. Je kan er ook Popcorn kopen en Autodrop. Wil je bijvoorbeeld Cadillacs en alle benzinestations in de omgeving van Deventer zijn dicht , rijd dan gewoon naar een wedstrijd van Go Ahead Eagles, mits het niet uitverkocht is natuurlijk. Want dan heb je nog geen Cadillacs. Verder zijn er de bekende chocoladesnacks, zoals Mars, Snickers en Kitkat. Helaas geen colaflesjes, schuimblokken, halve manen, aardbeitjes, kikkertjes of zure matten.

De twee vrijwilligers hadden de beschikking over sleutels, grepen na de wedstrijd hun kans en pakten snoep voor thuis. Zullen ze elkaar dan ook tips geven? Zo van: ’Pak maar wat Kitkatten, die zijn lekker voor ’s avonds tijdens Champions League.’ of ‘Doe ook maar twee zakken Popcorn, ik wil deze week nog een keer naar de film.’ En dan op het laatste moment nog even de Cadillacs aanwijzen. ‘Doe die er ook maar bij. Nu we toch bezig zijn…’ Het is een bizar idee dat de twee waarschijnlijk een moment hadden waarbij ze dachten niet bekeken te worden en toen wild graaiend van alles meenamen. De zakken van de jas vol met chocoladesnacks en onder de jas nog wat zakken popcorn en chips. De onderkant van de jas stevig vasthouden, zodat er niets onderuit valt. En daarna om je heen kijken in de hoop dat niemand het gezien heeft. Al deze moeite voor wat snaaierij voor het bedrag van zeventig euro…

Best sneu eigenlijk dat je op de manier je clubje waar je als vrijwilliger bij hoort wil benadelen. Voor straf mogen ze nu gezellig veertig uur schoffelen. Naar verluidt hebben ze beiden ook nog twee jaar stadionverbod gekregen en dat is meer dan terecht!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s