Opgeruimd staat netjes

Heracles is nog steeds niet zeker van Eredivisie volgend seizoen. Met een beetje pech spelen de Almeloërs gewoon nog even een paar play-off-wedstrijden om degradatie te voorkomen. De kans is niet groot, maar het kan. En normalerwijs ga je er dan als supporter nog even volop achter staan. Jouw club heeft dan steun nodig. Net even dat ene duwtje in de rug. Niets is mooier dan jezelf veilig spelen. Dat geeft een heerlijke boost. Een mooiere afsluiting van het seizoen is er niet. Als je supporter bent van clubs als Cambuur, Go Ahead Eagles, Heracles en NAC tenminste. Dan ben je blij met dit soort successen.

In Almelo zijn er echter supporters die voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe hun seizoenkaart te koop zetten. Echt! Ze hoeven er niet zo nodig bij te zijn. De tegenstander volgende week heet Ajax en toevallig kunnen die kampioen worden die wedstrijd. In het uitvak passen ongeveer vijfhonderd ‘Joden’ en waarschijnlijk willen veel meer Ajax-supporters hierbij zijn. En nu hebben de Ajax-supporters geluk. Als zij op Marktplaats.nl kijken worden er kaarten in overvloed aangeboden. Een paar pagina’s vol met kaarten. Van losse kaarten tot aan seizoenkaarten. De prijzen zijn inmiddels opgelopen tot honderdvijftig euro per kaart.

Dus je hebt een seizoenkaart gekocht van Heracles, blijkbaar je favoriete club, anders koop je geen seizoenkaart. En dan als Ajax op bezoek komt, verkoop je je seizoenkaart. Hoe komt zoiets in je op? Dan ben je geen echte supporter. Eigenlijk verdien je dan gewoon een stadionverbod. Gelukkig zijn er hiervoor ook regels, zodat een club echt een verbod kan geven als iemand zijn seizoenkaart verkoopt. De Heraclieden op Marktplaats.nl zijn dus ‘tricky’ bezig.

In de Metro van vanochtend kwam een Heraclied aan het woord, namens de BlackWhiteArmy1903. Hij merkte op dat zelfs supporters uit de vakken met fanatieke Heraclieden hun kaarten te koop zetten. Het is nu de taak van de cultuurbewakers in Almelo om de verkoopgrage supporters op te sporen en de namen op een presenteerblaadje bij de club neer te leggen. Dit soort gasten, die liever hun kaart verkopen in plaats van naar hun club te gaan kijken, verdienen geen seizoenkaart. Zij moeten verbannen worden uit alle stadions. Een grote strik eromheen en wegwezen. Opgeruimd staat netjes.

Advertenties

2 thoughts on “Opgeruimd staat netjes

  1. Dit los je niet op door het op een presenteerblaadje bij de club neer te leggen. Een bestuur wat de laatste jaren haar fanatieke supporters al laat stikken. Dit los je samen met de fanatieke achterban op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s